• Turkhane Logo

Knauf savaş sponsorları listesinde

Ukrayna, Alman inşaat şirketi Knauf'u “savaş sponsorları” listesine dahil etti

14:55 27 Kasım 2023 Pazartesi
Knauf savaş sponsorları listesinde
Ukrayna, Alman inşaat şirketi Knauf'u “savaş sponsorları” listesine dahil etti

TURKHANE.COM- UKRAYNA 
Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NACP), inşaat şirketi Knaufu “savaş sponsorları” listesine dahil etti.
Ajansın web sitesine göre, dünyanın en büyük inşaat malzemesi üreticilerinden biri olan Alman Knauf şirketini uluslararası savaş sponsorları listesine ekledi. Gerekçe olarak ise, Bugün Knauf, Rus inşaat sektöründeki en büyük Alman yatırımcıdır deniyor.
NAPCye göre Knauf, 1993ten bu yana Rusya ekonomisine 1,65 milyar avronun üzerinde yatırım yaptı ve sadece 2022de Rusya devlet bütçesine 117 milyon dolar vergi ödedi.
Ajans, Alman şirket yönetiminin Rus siyasi rejiminin temsilcileriyle yakından bağlantılı olduğunu belirtti. Özellikle şirketin ortak sahibi Nikolaus Knauf, Mart 2022ye kadar 23 yıl boyunca Nürnbergde temsilciliği bulunan Rusyanın fahri konsolosu statüsündeydi.
Ayrıca Rusyada seferberliğin başlamasının ardından Knaufun Rusya fabrikaları merkez yönetimi yetkililerle işbirliği yaparak çalışanlarını cepheye gönderdi. Örneğin, Moskova yakınlarındaki Krasnogorskta işletme yöneticileri, yedek işçilerin ve savaşa gönderilebileceklerin listeleri üzerinde yetkililerle anlaştılar. NAPC, celp alanların bir fabrika otobüsüyle askerlik kayıt ve kayıt ofisine götürüldüğünü de ekledi.

Son güncelleme: 14:55 27.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı