• Turkhane Logo

KKTC’ye füze ya da insansız hava aracı düştü, üzerinde Rusça yazılar tespit edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’nın kuzeyine gece yarısından hemen sonra kime ait olduğu bilinmeyen bir cisim düştü.

12:12 01 Temmuz 2019 Pazartesi
KKTC’ye füze ya da insansız hava aracı düştü, üzerinde Rusça yazılar tespit edildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’nın kuzeyine gece yarısından hemen sonra kime ait olduğu bilinmeyen bir cisim düştü.



Havada patlayan ve parçaları ormanlık araziye düşen cismin seyir füzesi veya bir insansız hava aracı olduğu tahmin ediliyor. Cismin üzerinde Rusça yazılar tespit edildi.

Olay, başkent Lefkoşa’nın kuzeyinde yer alan Beşparmak dağlarının eteklerinde gece meydana geldi. Alevler içinde düşen parçalar küçük çaplı yangına yol açtı. Askeri yetkililer ve itfaiye olay yerine kısa sürede geldi ve ilk incelemelere başladı.


ÜZERİNDE RUSÇA YAZILAR TESPİT EDİLDİ 

Patlama ve düşen parçalar can ya da mal kaybına yol açmadı. Düşen parçalar üzerinde Rusça yazılar tespit edildi.

CUMHURBAŞKANI AKINCI: BİZE AİT DEĞİL VE ASKERİ BİR GEREÇ 

Bölgeye gelerek askeri yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “İnceleniyor ama bu bir füze de olabilir başka bir şey de olabilir, insansız hava aracı olma ihtimali de var. Ama sonunda bir askeri gereç ve bize ait olmayan bir şey. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybı olmaması” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, olayın bölgedeki savaşın Kuzey Kıbrıs’a düşen “kötü nimetlerinden biri” olduğunu söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZERSAY: İLK TESPİT RUS YAPIMI S-200 FÜZESİ OLDUĞU YÖNÜNDE

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, Temmuz 2018’de Türkiye’de Gaziantep’e düşen S-200 tipi Rus yapımı füze üzerinde yazan ifadeler ile Lefkoşa yakınlarına düşen füze üzerinde yazan ifadelerin aynı olduğunu söyledi.

  Yapılan incelemelerde Temmuz 2018’de Türkiye’de Gaziantep’e düşen S-200 tipi Rus yapımı füze üzerinde yazan ifadeler ile dün akşam ülkemize düşen füze üzerinde yazan if
adeler aynı. Kesin olmamakla birlikte... https://t.co/dclgIKiMm2 — Kudret Özersay (@KudretOzersay) 1 Temmuz 2019

Dışişleri Bakanı Özersay, “Kesin olmamakla birlikte yetkililerimizin ilk tespitleri bunun bir S-200 füzesi olduğu yönünde.” dedi.

Son güncelleme: 12:12 01.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı