• Turkhane Logo

Kiev’deki stratejik uçak fabrikası füzeyle vuruldu, İHA saldırıları arttı

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar kış şartlarından dolayı iki taraf içinde mevcut pozisyonun korunması şekline dönüştü.

01:32 29 Kasım 2023 Çarşamba
Kiev’deki stratejik uçak fabrikası füzeyle vuruldu, İHA saldırıları arttı
Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar kış şartlarından dolayı iki taraf içinde mevcut pozisyonun korunması şekline dönüştü.

TURKHANE.COM- MOSKOVA


Taraflar karşılıklı İHA saldırılarını artırdılar. Rusya’nın başta Kiev olmak üzere Ukrayna’nın kritik altyapılarına çoklu İHA saldırısına misilleme olarak Ukrayna da, Rus şehirlerini ve Kırım’ı hedef aldı.
Rus Hava savunma sistemleri Bryanskta 20den fazla İHA’yı düşürdü. Smolensk, Moskova, Kaluga ve Tula bölgeleri de Ukrayna’nın hedefindeydi. Tulada bir insansız hava aracının bir apartmanın üst katlarına çarpması sonucu bir vatandaş şarapnel yarası aldı.
Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savaşın başlangıcından bu yana ilk kez gece saatlerinde Starobeshevskaya Termik Santraline saldırması, Donetsk’in önemli bir kısmının elektriktsiz kalmasına yol açtı. Şu anda restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Uçak fabrikası vuruldu 
Rus ordusu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için insansız hava araçları üreten Kiev Julyany havaalanı yakınında bulunan stratejik bir uçak fabrikasına füze saldırısı düzenledi.
Kiev istihbaratına atıfta bulunan, Rus Haber Ajansı RIA Novosti, Kievde bulunan askeri hedeflere bir dizi saldırı gerçekleştirildiğini yazdı. Rus füzelerinin hedefinde sivil havacılık tesisi olarak bilinen Plant 410 vardı. İddialara göre burada Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için insansız hava araçları üretiliyordu. Yapılan saldırılarda tesisin büyük zarar gördüğü belirtildi.
Yayınlanan görüntülerde ilk olarak tesisinin yakınlarında Ukrayna hava savunma uçaksavar sistemlerinden ateşlenen füzelerin sesleri duyuluyor, ardından parlak flaşlar görülüyor ve patlama sesleri duyuluyor.
Devlet kuruluşu Sivil Havacılık Fabrikası 410 uçakların, helikopterlerin ve uçak motorlarının teşhisi, onarımı, bakımı ve modernizasyonu ile uğraşmaktadır ve Ukrayna Hükümeti tarafından önemsenen stratejik işletmeler listesine dahil edilmiştir. Şirket, 2015 yılından bu yana Ukroboronprom askeri devlet şirketinin bir parçasıdır. Bir ay önce benzer şekilde Harkovdaki bir tank fabrikasına füze saldırısı düzenlenmiş, fabrikanın ağır hasar aldığı bildirilmişti.

Son güncelleme: 01:32 29.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı