• Turkhane Logo

Kıbrıs çalkalanıyor! Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ tehdidi sonrası Başbakan Saner siyaseti bıraktı

Halil Falyalı’nın şantaj kaseti arşivinin kendisine geçtiğini söyleyen Sedat Peker, Türk siyasetçilerle birlikte aleyhinde çalışan Kıbrıslı siyasilere istifa çağrısı yaptı.

10:01 21 Ekim 2021 Perşembe
Kıbrıs çalkalanıyor! Sedat Peker’in ‘Deli Çavuş’ tehdidi sonrası Başbakan Saner siyaseti bıraktı
Halil Falyalı’nın şantaj kaseti arşivinin kendisine geçtiğini söyleyen Sedat Peker, Türk siyasetçilerle birlikte aleyhinde çalışan Kıbrıslı siyasilere istifa çağrısı yaptı.


İstifa etmeyen siyasilerin kasetlerinin ‘Deli Çavuş’ adlı hesaptan yayınlanacağını duyuran Peker’in çağrısı sonrası, Başbakan Ersan Saner’in siyaseti bıraktığı açıklandı.

 Sedat Peker’in iddiaları ile gündeme gelen ve kısa önce de polise teslim olan Halil Falyalı bugün kalp rahatsızlığı nedeniyle hastane kaldırıldı.


Adada kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğu iddia edilen Falyalı’nın elinde Kıbrıslı siyasilerin kasetleri olduğu yönünde iddialar dolaşıyor. Gazeteci Erk Acarer, Falyalı’nın bu kasetlerle KKTC’de siyasetçilere şantaj yaptığını öne sürdü.

/

İTİBAR SUİKASTI

Kısa bir süre öncede Başbakan Ersan Saner’e ait olduğu iddia edilen bir kaset sosyal medyada dolaşıma girdi. Videonun montaj olduğunu söyleyen Saner, “Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum” dedi.

SKANDAL BÜYÜYECEK

Acarer skandalın daha da büyüyeceğini belirterek, “Kıbrıs’tan edindiğimiz bilgiler skandalın büyüdüğü ve hükümet ortağı Demokrat Parti’ye (DP) ulaştığı yönünde. Kıbrıs kamuoyu ve basını çalkalanıyor. Benzer iddiaların gündeminde şimdi de DP Genel Başkan yardımcısı Tözün Tunalı var” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sedat Peker yaptığı son paylaşımında Falyalı’nın arşivinin kendi eline geçtiğini duyurdu. Kıbrıslı siyasetçilerin aleyhine çalıştığını ileri süren Peker, “Kıbrıslı siyasiler; uyuşturucu baronlarıyla, yasadışı bahisçilerle birlik olup Türkiye’de bana karşı kurulan komploya destek verirsiniz he. Hepiniz yandınız. Arşiv bana geçti. Siz kaşındınız. Sizi de rezil edeceğim. Utanma duygusu olan, istifa edip gitsin” diye yazdı.



Kendisi aleyhine faaliyette bulunmakla suçladığı Kıbrıslı siyasilerin istifa etmemesi halinde Deli Çavuş adlı sosyal medya hesabının siyasilere ait müstehcen kasetleri yayınlayacağını söyledi.

BAŞBABAKAN İSTİFA ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, hakkında çıkan ‘müstehcen’ videonun ardından siyasetten çekilme kararı aldı. Saner’in, görüntülerin yayınlanması sonrası, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 30-31 Ekim’deki kurultayında yeniden aday olmayacağı belirtildi.

Kıbrıs Türk medyasındaki haberlere göre Saner, UBP’deki kurultay sürecinden ve aktif siyasetten çekilecek. Kıbrıs gazetesi ilgili haberinde, “Başbakan Ersan Saner, dün akşam patlak veren video skandalının ardından, siyasetten çekilme kararı aldı. İstifa yazısı hazırlanan Ersan Saner’in bugün itibarı ile kurultaydan çekildiği, parti başkanlığından da istifa edeceği öğrenildi. Başbakanlıkta, hukuki sorun nedeniyle izne ayrılacak olan Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu veya Ünal Üstel’in vekalet edeceği konuşuluyor” ifadeleri kullanıldı.

Son güncelleme: 10:01 21.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı