• Turkhane Logo

Kazakistan’da hükümet görevden alındı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Başbakan ve hükümeti görevden aldı

12:14 06 Şubat 2024 Salı
Kazakistan’da hükümet görevden alındı
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Başbakan ve hükümeti görevden aldı

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Başbakan Alikhan Smailovu ve hükümeti görevden aldı. Eski bakanlar, yeni hükümet kurulup onaylanana kadar görevlerini yerine getirmeye devam edecek.
Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Ocak 2022den bu yana görevde olan Başbakan Alikhan Smailov’un görevleri Hükümetin birinci başkan yardımcısı olan Roman Sklyara devredildi.
Cumhurbaşkanının internet sitesinde yer alan kararnameye göre, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Anayasanın 70. maddesi gereği hükümetin istifasına ilişkin kararı imzaladı.
Buna göre, İsmailov başkanlığındaki hükümetin istifası kabul edildi.Hükümette Başbakan Birinci Yardımcısı olan Roman Sklyar, geçici olarak başbakanlık görevini üstlendi. Eski hükümet üyeleri de yenisi onaylanana kadar görevlerini sürdürecek.
Öte yandan hükümetin istifasına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmazken, yarın Cumhurbaşkanı Tokayev başkanlığında genişletilmiş hükümet toplantısının yapılması planlanıyor.
Daha önce Kazakistan Cumhurbaşkanının basın servisi, Kasım-Jomart Tokayevin 7 Şubatta genişletilmiş bir hükümet toplantısı düzenleyeceğini bildirmişti. Bakanlar kurulu toplantısında 2023 yılı sonuçları ele alınacak ve bu yılın ana görevleri görüşülecek.

Son güncelleme: 12:14 06.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı