• Turkhane Logo

​Kayyım atamaları Vatikan'a sıçradı

Türkiye'de HDP'li belediyelere kayyım atamaları tepkiye yol açarken bir başka kayyım atama haberi bu kez Vatikan'dan geldi.

22:26 30 Eylül 2019 Pazartesi
​Kayyım atamaları Vatikan'a sıçradı
Türkiye'de HDP'li belediyelere kayyım atamaları tepkiye yol açarken bir başka kayyım atama haberi bu kez Vatikan'dan geldi.





Katolik Kilisesi lideri Papa Francesconun şeytanın adamı olduğunu söyleyen bir Katolik derneğe, Vatikan tarafından kayyım atandı.


BBC Türkçeden Övgü Pınarın haberine göre, Vatikan tarafından 2001de tanınan muhafazakar, reform karşıtı İncilin Habercileri isimli uluslararası derneğin kurucusu Monsenyör Joao Scognamiglio Cla Dias, 2017de ortaya çıkan bir videoda Papanın şeytana hizmet ettiğini söylüyordu.

Cla Dias, şeytanla irtibat halindeymiş gibi davrandığı bir ayinde şeytanın ağzından Papa için O benim, o benim. Ne istersem yapıyor, aptalın teki. Bana itaat ediyor. Bana hizmet ediyor diyordu.

Dias ayrıca Papanın Vatikanda düşerek öleceğini de müjdeliyordu. Bu esnada ayine katılan dernek üyesi 60 kadar rahibin de bu sözleri onaylar şekilde güldüğü görülüyordu.

Vatikan, Brezilya merkezli, 70ten fazla ülkede faaliyet gösteren derneği teftiş etmek üzere 2017de bir heyet yolladı.

Bu heyetin yaptığı incelemeler sonucunda geçen cuma günü, İncilin Habercileri derneği ve bu dernekle bağlantılı iki kuruluşa daha kayyım atandığı belirtiliyor.

Haberde aktarılana göre, Vatikanın yayın organı Vatican News, kayyım atama kararının nedenleri arasında derneğin idare tarzındaki ve yönetim kurulu üyelerinin hayatlarındaki kusurları da saydı.

Kayyım atanan İncilin Habercileri derneğiyle bağlantılı bazı grupların, Amazon Sinoduna karşı son günlerde aktivitelerini artırmış göründüğü ifade ediliyor.

İtalyada yayımlanan Il Fatto Quotidiano gazetesi, İncilin Habercilerinin dostları geçen Cuma günü San Pietroda (Vatikan) Amazon Sinoduna karşı dua etti diye yazdı.

Askanews ajansı da, İncilin Habercileri derneği ile Amazon Sinodunun düşmanları arasındaki bağın iki grubun da fikir babası olan Brezilyalı irticacı Katolik Plinio Correa de Oliveira olduğunu yazdı.

1995te ölen Plinio Correa de Oliveira, Katolik Kilisesinde kilit reformların yapıldığı 2. Vatikan Konsilini İsanın ölümü gibi acı bir olay diye niteliyordu.

Son güncelleme: 22:26 30.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı