• Turkhane Logo

Kasabanın yarısı yok oldu

Hırvatistan'da dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 7'ye ulaştı.

10:53 30 Aralık 2020 Çarşamba
Kasabanın yarısı yok oldu
Hırvatistan'da dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 7'ye ulaştı.

Hırvatistanda dün meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem başşehir Zagrebin güneydoğusundaki Petrinjada büyük yıkıma sebep olmuştu. 
Ülkenin orta kesimlerini etkileyen depremde 20den fazla da yaralı olduğu belirtildi.
Savunma Bakanı Tomo Medved dün yaptığı açıklamada, Çok sayıda can kaybı var. Glinadaki Majske Poljane kasabasında 5 kişinin öldüğü bildirildi. Petrinjadaki kızı da eklediğimizde bu sayı toplam 6ye yükseliyor. dedi. 
Kısa süre sonra yerel yetkililer, Petrinjanın kuzeyindeki Nazine Köyünde bir kilisede ceset bulduklarını ifade etti. Depremde ölenlerin sayısı en az 7ye yükseldi.
KASABAM TAMAMEN YOK OLDU, ÖLÜ ÇOCUKLAR VAR
Polis, 20 kişinin hafif yaralandığını, 6 kişininse durumunun daha ağır olduğunu bildirirken, arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Hırvat Dağ Kurtarma Servisi, Petrinjadaki arama-kurtama çalışmalarında şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığını bildirdi.
Petrinja Belediye Başkanı Darinko Dumbovic yaptığı açıklamada, Kasabam tamamen yok oldu. Ölü çocuklar var. Burası Hiroşima gibi, kasabanın yarısı artık yok. diye konuştu.
Hırvatistanda salı günü meydana gelen deprem Sırbistan, Bosna-Hersek ile Avusturyanın başşehri Viyanada bile hissedildi.

Son güncelleme: 10:53 30.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı