• Turkhane Logo

Kara harekatı öncesi Biden'dan kritik temaslar: Netanyahu ve Abbas ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

11:26 15 Ekim 2023 Pazar
Kara harekatı öncesi Biden'dan kritik temaslar: Netanyahu ve Abbas ile görüştü
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

İsrailin Gazzeye yönelik kara harekatının beklendiği saatlerde ABD Başkanı Joe Biden, iki önemli görüşme gerçekleştirdi.

ABD’li bir yetkilinin Reuters’a verdiği bilgiye göre Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü.
Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Bidena Hamas ile içinde oldukları savaşta birlik ve kararlılığa ihtiyaç olduğunu söyledi. İsrail Başbakanının Bidena “desteğinden dolayı teşekkür ettiği” ifade edildi.
Abbasın ofisinden yapılan açıklamaya göre de Filistin lideri, Bidena “Gazzedekilerin bölgeyi terk etmesini fikrine tamamen karşı olduğunu” söyledi.
Sözcüde yer alan haber göre bölgede barışın iki devletli çözümün uygulanmasıyla gerçekleşeceğini belirten Abbas, iki taraftan da sivillerin öldürülmesine karşı olduğunu söyledi.
BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMAGörüşmelerle ilgili daha sonra Beyaz Saray’dan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada Bidenın Netanyahu ile yaptığı görüşmede İsraile desteğini tekrarladığını belirtildi.

Bidenın Netanyahu ile “masum sivillere su, yiyecek ve tıbbi erişim sağlamak için Birleşmiş Milletler ile Mısır ve Ürdün gibi ülkelerle yapılan koordinasyon hakkında” görüştüğü de kaydedildi.
Bidenın “sivilleri korumaya yönelik tüm çabaları desteklediği” ifade edildi.
“HAMAS SALDIRILARINI KINADI”ABD Başkanının Abbas ile görüşmesinde de Filistinlilere insani yardım gönderilmesine yönelik çabalara tam destek sunduğu vurgulandı. Bidenın Hamas saldırılarını kınadığının altı çizildi.

Beyaz Sarayın açıklamasında Bidenın çatışmaların genişlememesi için çaba gösterdiği, “Batı Şeriada istikrar korunmalı” dediği aktarıldı.
7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin çatışmalarının ilk dakikalarından beri Biden, İsrail’e yönelik desteğini sık sık ifade ediyor.
KARA HAREKATI BEKLENİYORHamasın başlattığı saldırıların ardından giderek sertleşen çatışmalarda İsrailin Gazzeye kara harekatı düzenlemesi bekleniyor.

Bölgede 2 milyon sivilin sıkıştığı belirtiliyor. 

Son güncelleme: 11:26 15.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı