• Turkhane Logo

Kadirov, 15 yaşındaki oğlunu orduda üst düzey göreve atadı

Çeçenistan'ın Moskova destekli Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un 15 yaşındaki oğlu, babasının korumasında üst düzey bir göreve atandı.

09:45 07 Kasım 2023 Salı
Kadirov, 15 yaşındaki oğlunu orduda üst düzey göreve atadı
Çeçenistan'ın Moskova destekli Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un 15 yaşındaki oğlu, babasının korumasında üst düzey bir göreve atandı.

Geçtiğimiz haftalarda mahkeme salonunda çekilen görüntülerde, duruşma öncesi bir mahkumu dövdüğü görülen Adem Kadirovun, üst düzey Çeçen yetkililerce cesaretinden ötürü övgüye layık görüldüğü bildirildi.

Kuran-ı Kerimi yaktığı iddiasıyla eylül ayında Ukrayna asıllı bir şahıs gözaltına alınmış ve mahkemeye çıkarılmadan önce Adem Kadirov tarafından feci şekilde dövülmüştü.

Ülkeyi demir yumrukla yöneten Kadirov, oğlunun mahkumu darp görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, Ademin tavrından dolayı gururlandığını, inanç hassasiyeti ve dini ideallerinden ötürü de oğlu ile abartısız gurur duyduğunu dile getirmişti.

Videoda oğlu Kadirov, duruşma öncesi mahkumu öldüresiye yumrukluyor, yere düştükten sonra da kafasını tekmelemeye devam ederken görülüyor.

Ramazan Kadirovun üst düzey güvenlik yetkililerinden Zamid Chalaev, Ademin, Çeçen liderin güvenliğini sağlayan birimin başına getirildiğini ve aslında baba Kadirovun en iyi korumalarından biri olduğunu ifade etti.

Çeçen lider Kadirov: Ukraynada birliklerim büyük kayıplar verdi
Ulusal politika, dış ilişkiler ve basından sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Dudayev, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Adem Kadirovu, Çeçen Cumhuriyeti Devlet Başkanının güvenlik teşkilatında bu önemli göreve atanmasından dolayı içtenlikle kutluyorum. diye yazdı.

Dudayev paylaşımında, bu ay 16 yaşına ayak basacak olan Adem Kadirovun cesur, yürekli bir vatansever ve din için ayağa kalkmaya hazır bir kişi olduğunu kanıtladığını iddia etti.

Rus devlet haber ajansı RIA da, Kadirovun oğluna ekim ayında Çeçenistan Kahramanı unvanı verildiğini aktarmıştı.

Son güncelleme: 09:45 07.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı