• Turkhane Logo

Jürgen Klopp, Liverpool’dan ayrılacağını açıkladı

İngiliz Liverpool takımını çalıştıran Alman teknik direktör Jürgen Klopp, “enerjisinin tükendiği” gerekçesiyle sezon sonunda görevi bırakacağını duyurdu.

11:25 27 Ocak 2024 Cumartesi
Jürgen Klopp, Liverpool’dan ayrılacağını açıkladı
İngiliz Liverpool takımını çalıştıran Alman teknik direktör Jürgen Klopp, “enerjisinin tükendiği” gerekçesiyle sezon sonunda görevi bırakacağını duyurdu.





56 yaşındaki Klopp, Ekim 2015’te göreve geldi ve kontratı 2026’ya kadardı.



2019’da Şampiyonlar Ligi’ni kazandıktan sonra, Liverpool’u 2019-20’de 30 yıl aradan sonra ilk kez Premier Lig şampiyonluğuna taşıdı.



56 yaşındaki Klopp kararını açıklarken konuyu takımla Kasım ayında görüştüğünü belirtti:



“Bu takımla ilgili her şeyi seviyorum, bu şehrin her şeyini seviyorum, taraftarı seviyorum, takımı seviyorum, ekibi seviyorum. Her şeyi seviyorum. Ama yine de bu kararı alıyor olmam, almam gereken kararın bu olduğuna ikna olduğumu gösteriyor.



“Nasıl söylesem bilmiyorum ama enerjim tükeniyor. Şu anda bir sorunum yok, açıkçası bunu bir noktada duyurmam gerektiğini uzun zamandır biliyordum, ama şu anda kesinlikle iyiyim.”



Alman çalıştırıcı açıklamasında “tekrar, tekrar” aynı işi yapmanın zorluğunu da vurguladı.



Klopp, “Birlikte geçirdiğimiz yılların, yaşadığımız şeylerin ardından, size saygım, sevgim büyük ve en azından size gerçeği söylemeyi bir borç biliyorum. Gerçek bu” mesajını da verdi.



Liverpool, Klopp’un başa geçmesinden bu yana büyük zaferler elde etti. Takım 2019’da Madrid’deki Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham’ı yenerek bu kupayı altıncı kez kazandı.



Bu başarıyı UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası’ndaki zaferleri ve en önemlisi bir sonraki sezon Premier Lig şampiyonluğuyla sürdürdüler.



Geçen sezon büyük bir kupa kazanamasa da bu sezon dört kupa için mücadele ediyor.



‘En başarılı’ Liverpool çalıştırıcısı



Klopp ile birlikte teknik direktör yardımcıları Pepijn Lijnders ve Peter Krawietz’ın yanı sıra oyuncu geliştirme koçu Vitor Matos da kulüpten ayrılacak.



Şu an Premier Lig’de lider olan Liverpool, Pazar günü Federasyon Kupası’nın dördüncü turunda Norwich City’yi ağırlayacak.



Liverpool bu sezon Lig Kupası’nda finale yükseldi, UEFA Avrupa Ligi’nde de son 16 turuna kaldı.



“Biz Liverpool’uz, birlikte daha zor şeyler yaşadık. Ve benden önce daha da zor şeyler yaşadınız. Buradan güçlenerek çıkalım” diyen Klopp, “Bu sezon her şeyi kazanalım ve geri dönüp baktığımızda gülümseyecek başka bir şeyimiz daha olsun” mesajını da verdi.



Klopp’un Liverpoo’da maç kazanma yüzdesi mevcut durumda 60,7 olarak görünüyor. Bu, kulübün başında 50’den fazla maça çıkan Liverpool teknik direktörleri arasındaki en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.



Klopp aynı zamanda Liverpool’la lig şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi, Federasyon Kupası ve Lig Kupası’nı kazanan tek teknik adam.



Liverpool’un sahibi olan Fenway Sports Group’un Başkanı Mike Gordon, takımın sahibi oldukları süre boyunca yaşanan en iyi şeylerden birinin Klopp’un göreve gelişi olduğunu söyledi ve ona teşekkür etti.



Gordon, “Yalnızca onun kalibresinde bir teknik direktörü değil aynı zamanda onun gibi saygı, minnet ve sevgi duyduğumuz birini, bir lideri kaybettiğimiz için çok üzüleceğiz. Ancak onun isteğine ve gitme kararını alma sebeplerine tamamen saygı duyuyoruz” dedi.

Son güncelleme: 11:25 27.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı