• Turkhane Logo

Johnson'dan çok sert tepki: Putin uluslararası ceza mahkemesine çıkmalı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırılarda kırmızı çizgiyi aştığını belirterek,

15:20 24 Mart 2022 Perşembe
Johnson'dan çok sert tepki: Putin uluslararası ceza mahkemesine çıkmalı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya yönelik saldırılarda kırmızı çizgiyi aştığını belirterek,

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi öncesi açıklamalarda bulundu. Başbakan Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Ukraynaya saldırılarında kırmızı çizgiyi çoktan aştığını söyledi. Putini sivillerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasından dolayı savaş suçu işlemekle itham eden Johnson, Putinin Uluslararası Ceza Mahkemesine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇOKTAN AŞTI
NATO müttefiklerinin Rusya üzerindeki baskıyı yoğunlaştırması gerektiğini kaydeden Johnson, “Daha fazlasını yapmalıyız. Bugün değineceğim nokta (Putin) davranışlarıyla barbarlığın eşiğini çoktan aşmış olması dedi.
Johnson, Kimyasal veya biyolojik, nükleer silahlar veya her neyse yeni kırmızı çizgilerden bahsediyor. Benim için kırmızı çizgiyi çoktan aştı. Ayrım gözetmeksizin sivil merkezleri bombalıyor. Tamamen masum alanlarda çok sayıda can kaybına neden oluyor şeklinde konuştu.
PUTİN, ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNE ÇIKMALI”Johnson, Bence ABD Başkanı Joe Bidenin dediği gibi Rusyanın savaş suçu işlediği kesinlikle doğru ve Rusyanın şimdi Uluslararası Adalet Divanı önünde olması gerektiği de doğru. Başkan Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesine çıkarılmalı. Yaptıklarının savaş suçu olduğu konusunda hiç şüphe yok” dedi.
UKRAYNALILARA ASKERİ DESTEK VERMEK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZPutinin üzerindeki baskının arttırılması için Rusyaya yönelik ekonomik açıdan daha fazlasının yapılması gerektiğine değinen Johnson, Putinin nakit rezervlerine ek olarak altın rezervlerini kullanmasını durdurmak için daha fazlasını yapabilir miyiz? SWIFTe yaptırım uygulamak için daha fazla ne yapabiliriz? dedi. Johnson, Ukraynalılara askeri destek vermek için daha fazlasını yapmalıyız. Geçen ay ortaya çıkan en büyük şey, dünyanın artık bildiği büyük gerçek, Ukrayna halkının ülkeleri için savaşacağıdır. Ülkelerine inanıyorlar, ülkelerini seviyorlar. Onu savunacaklar. Bu, bir ay önce gerçekten bilmediğimiz bir şeydi. Artık tamamen açık. Bu, onlara yardım etme görevimiz olduğu anlamına gelir. Kendilerini ve sevdiklerini korumalarına yardımcı olmak bizim görevimizdir diye konuştu.

Son güncelleme: 15:20 24.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı