• Turkhane Logo

Johnny Depp eski eşine karşı açtığı davayı kazandı

Ünlü Hollywood yıldızı Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki aile içi şiddet davasında jüri kararını verdi.

08:07 02 Haziran 2022 Perşembe
Johnny Depp eski eşine karşı açtığı davayı kazandı
Ünlü Hollywood yıldızı Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki aile içi şiddet davasında jüri kararını verdi.

Jürinin aldığı kararı açıklayan mahkeme, kadın oyuncunun, aile içi şiddete maruz kaldığını ileri süren Deppe hakaret ettiği sonucuna vararak 15 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.  

Jüri üyeleri böylece Amber Heard tarafından 2018de Washington Postta yayınlanan bir köşe yazısının başlığının ve iki bölümünün Depp hakkında hakaret içeren ifadeler içerip içermediği sorusuna olumlu yanıt vermiş oldu.

Johnny Deppi haklı bulan jüri, Heard tarafından dile getirilen hakaretlerin kötü niyet taşıdığı sonucuna vardı.

Jüri ayrıca Johnny Deppin de Amber Hearde hakaret ettiğine karar vererek Deppi de kadın oyuncuya 2 milyon dolar tazminat ödeme cezasına çarptırdı.

Bu karara neden olarak ise mahkeme heyeti Deppin avukatı Adam Waldmanın 2020de İngiliz Daily Mail gazetesinde Amber Heardün cinsel istismar iddialarını dublör olarak nitelendirerek hakaret içeren yorumlarda bulunmasına bağladı.

Heard: Yıkıldım
Heard tazminat kararı sonrası yaptığı ilk açıklamada yaşadığı hayal kırıklığının kelimelerin ötesinde olduğunu söyledi.

Jürinin kararını açıklaması sonrası Headün avukatı Benjamin Rottenborn ile Heard sarıldı.Evelyn Hockstein/AP
Kararın şiddet mağduru kadınlar için ne anlama geldiğinin farkında olduğunu belirten Heard, Bu karar, kadınlara karşı şiddetin ciddiye alınması yönündeki düşünce için bir geriye gidiştir. dedi.

Deppin avukatlarının, ifade özgürlüğü konusunda bazı unsurların gözden kaçırılmasıyla ilgili jüriyi başarılı şekilde etkilediğini söyleyen Heard, Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Dahası, bir Amerikalı olarak, ifade özgürlüğü hakkımı kaybettiğim için daha çok üzgünüm. ifadelerini kullandı.

Depp: Jüri bana hayatımı geri verdi
Jürinin kararını açıkladığı sırada İngilterede olduğu için duruşmaya katılmayan Depp ise kararının ardından verdiği demeçte Jüri bana hayatımı geri verdi dedi

6 yıl önce ben, ailem ve bana yakın olanlar, beni destekleyen ve bana inananların hayatı bir anda değişti diyen Depp, Doğru olmayan, kriminal ve ciddi iddialar yöneltildi bana. Bu da bana karşı medyada ve internette bir nefret dalgası yarattı. Bu benim hayatım ve kariyerim üzerinde deprem etkisi yaptı. 6 yıl sonra ise jüri bana hayatımı geri verdi. ifadelerini kullandı.

Depp, eski eşine karşı dava açmasının amacını ise, sonucu ne olursa olsun, gerçeği tüm dünyaya göstermek içindi dedi ve savunma ekibi ile kendisine bu süreçte destek veren sevenlerine teşekkür etti.

İki tarafın da karşılıklı tazminat talep ettiği 6 haftalık dava sürecinin ardından gelinen karar aşaması geçen cuma başlamıştı. Fakat 7 kişiden oluşan jüri üyeleri uzlaşamamaları nedeniyle çarşamba günü tekrar bir araya gelmişti.

Son güncelleme: 08:07 02.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı