• Turkhane Logo

Joe Biden'dan 'gizli belge' açıklaması

ABD Başkanı Biden

10:30 20 Ocak 2023 Cuma
Joe Biden'dan 'gizli belge' açıklaması
ABD Başkanı Biden

ABD Başkanı Joe Biden, konutunda ve kişisel ofisinde çıkan gizli belgelerle ilgili, Hiçbir pişmanlığım yok. Avukatlarımın bana söylediklerini yapıyorum dedi.

Biden, doğal afetlerin tahrip ettiği Californiayı ziyaret ederek, afetten etkilenen bölgeleri yerel yöneticilerle birlikte inceledi.

Burada yaptığı konuşmasının sonunda gazetecilerin gizli belgelerle ilgili soruları karşısında Biden, Burada ciddi bir sorunumuz var. Amerikan halkı bana neden bu hususta (Californiadaki afet) soru sormadığınızı tam olarak anlamıyor diyerek tepki gösterdi.

Biden, bir avuç belgenin yanlış yerde bulunduğunu söyleyerek, söz konusu belgeleri derhal Ulusal Arşivlere ve Adalet Bakanlığına teslim ettiklerini kaydetti.

Meselenin çözülmesi için ilgili birimlerle tam teşekküllü işbirliği yaptıklarını kaydeden Biden, Orada bir şey olmadığını göreceğinizi düşünüyorum. Hiçbir pişmanlığım yok. Avukatlarımın bana söylediklerini yapıyorum şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
Bidenın danışmanlarından Richard Sauber, 9 Ocakta yaptığı açıklamada, Bidenın, Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde, 2 Kasım 2022de başkan yardımcılığı görevi sırasından kalan bazı gizli bilgiler içeren az sayıda belgenin bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin kilitli bir dolapta bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Bidenın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıklamıştı.

Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda şaşırdığını söyleyerek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti. 14 Ocak tarihinde de Beyaz Saray, Bidenın Delaware’deki evinden 5 gizli ibareli belge daha çıktığını duyurmuştu.

ABD Adalet Bakanlığı, söz konusu belgelere ilişkin inceleme yapmak üzere özel yetkili bir savcı atamıştı.

Son güncelleme: 10:30 20.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı