• Turkhane Logo

Japonya Rusya'yı tek tehdit olarak nitelendirdi

13:55 29 Temmuz 2023 Cumartesi
Japonya Rusya'yı tek tehdit olarak nitelendirdi


TURKHANE.COM- MOSKOVA

Raporda, Tokyonun kendi bölgesi olarak gördüğü Kuril Adalarındaki Rusya kaynaklı faaliyetlerden duyduğu endişeyi de dile getirdi.
Japon hükümetine sunulan belgede, Rusyanın Ukraynada saldırganlıkla sonuçlanan dış faaliyetleri, askeri eğilimleri uluslararası düzenin temellerini sarsmakta ve Avrupaya yönelik en ciddi ve dahası en acil tehdittir. deniliyor.
Ayrıca Japonya, Rusyanın Ukraynadaki askeri operasyonunu Şubat 2022de başladıktan hemen sonra kınadı ve Batılı müttefikleriyle birlikte Japon yetkililer, Rusya Federasyonuna bir dizi yaptırım uygululamaya devam ediyor.
Japonya, Rusyaya o otomobillerin ihracatını yasakladı
Japon hükümeti, motor hacmi 1,9 litreden fazla ve hibrit motorlu otomobillerin yanı sıra kamyon lastiklerinin Rusyaya ihracatını yasakladı.
Yeni kısıtlamalar Ekonomi Bakanlığı başkanı Yasutoshi Nishimura tarafından açıklandı. Rusya Federasyonunun sanayi üssünün güçlendirilmesini önlemek için bu tür önlemlerin alındığını söyledi.
TASS’ın haberine göre, Japonya, 9 Ağustosta yeni bir Rusya karşıtı yaptırım paketini uygulamaya koyuyor. Rusya’nın Vladivostok gümrük idaresine göre, 2023ün ilk yarısında Ruslar, Japon arabalarının ithalatını geçen yıla göre ikiye katlayarak 130.000 adede çıkardı. Japonya’dan ithal edilen otomobillerin neredeyse hepsi ikinci el araçlardan oluşuyor.

Son güncelleme: 13:55 29.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı