• Turkhane Logo

İtalya’da 11 kasabaya koronavirüs karantinası

Koronavirüse bağlı 2 can kaybı ve 76 kişide virüs tespiti sebebiyle İtalya’da olağanüstü tedbirler alınıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla, ülkenin kuzeyinde virüse rastlanan kasabalara giriş-çıkışlar yasaklandı.

15:38 23 Şubat 2020 Pazar
İtalya’da 11 kasabaya koronavirüs karantinası
Koronavirüse bağlı 2 can kaybı ve 76 kişide virüs tespiti sebebiyle İtalya’da olağanüstü tedbirler alınıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla, ülkenin kuzeyinde virüse rastlanan kasabalara giriş-çıkışlar yasaklandı.





İtalya’da koronavirüs taşıyan iki kişinin hayatını kaybetmesi ve 76 kişide de virüs tespit edilmesi sebebiyle olağanüstü önlemler alınıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla, ülkenin kuzeyinde virüse rastlanan kasabalara giriş-çıkışlar yasaklandı.


LOMBARDİA VE VENETO HARİCİ EMİLİA ROMAGNA, LAZİO VE PİEMONTE

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre ülkenin kuzeyindeki Lombardia ve Veneto bölgelerinde 78 ve 77 yaşlarında iki kişi koronavirüse bağlı hayatını kaybetti.

54’ü Lombardia, 17’si Veneto’da 76 kişide daha virüs tespit edildi. Henüz sayı az da olsa virüse rastlanan diğer bölgeler Emilia Romagna, Lazio ve Piemonte.

POLİS GÜÇLERİ YETERLİ OLMAZSA ORDUDAN DESTEK ALINACAK

Lombardia ve Veneto’da yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi. Bölge sakinlerinden evlerinden çıkmamaları da istendi.

Bakanlar Kurulu’nun dün gece aldığı kararla, giriş-çıkış yasağının uygulanması için polis güçleri yeterli olmazsa ordudan da destek istenecek.

LİG MAÇLARI VE MODA HAFTASI ETKİNLİKLERİNE DE SEKTE VURDU

Virüsün görüldüğü bölgelerde bu hafta sonu yapılması planlanan 3 Serie A maçı da dahil spor müsabakaları ertelendi, okullar eğitime ara vermeye başladı ve kamuya açık iş yerleri kapatıldı.

Lombardia bölgesinde Milano’da devam eden moda haftası kapsamında düzenlenen bazı etkinliklerde de tedbir amaçlı değişikliğe gidildiği belirtiliyor.

BAŞBAKAN, MUHALEFETİN SCHENGEN TALEBİNİ REDDETTİ

Yayılmayı önlemek için alınan tedbirleri açıklayan Başbakan Giuseppe Conte, muhalefetteki Lig lideri Matteo Salvini’nin dile getirdiği Schengen’in askıya alınması talebini ise reddetti.

Avrupa’da şu ana kadar koronavirüsün en yaygın görüldüğü ülke haline gelen İtalya’da salgın korkusu ve alınan olağanüstü tedbirler bugünkü gazetelerin manşetlerinde yer aldı.

GAZETELERİN MANŞETLERİ DE KUZEYDEKİ TEHLİKEYE AYRILDI

La Repubblica gazetesi ‘Kuzeyde virüs felci’, Corriere della Sera ‘Virüsü izole etmek için şerit’, La Stampa ‘İtalya kilit altında’, Il Fatto Quotidiano ‘Virüs: Kuzey İtalya kuşatma altında’, Il Giornale ‘Salgın yayılıyor. Kuzey kapandı’ manşetleriyle çıktı.

Son güncelleme: 15:38 23.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı