• Turkhane Logo

İtalya Başbakanı Rus komedyenlerin tuzağına düştü

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Mayıs ayında Roma'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile bir araya geldi.

09:27 03 Kasım 2023 Cuma
İtalya Başbakanı Rus komedyenlerin tuzağına düştü
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Mayıs ayında Roma'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ile bir araya geldi.

Telefon görüşmesinin kaydı, kendilerini üst düzey Afrikalı diplomat olarak tanıtan ve gerçek ismi Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov olan Rus komedyenler tarafından Kanadalı video paylaşım platformu Rumbleda yayınlandı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kendilerini Afrikalı diplomat olarak tanıtan taklit ustası 2 Rus komedyenin ‘tuzağına düşen’ son Batılı politikacı oldu.

Meloni, gerçek isimleri Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov olan iki Rus komedyenle yaptığı telefon görüşmesinde Rusya- Ukrayna savaşına ilişkin “Avrupalı liderlerin Ukraynadaki savaştan yorulduklarını ve savaşı sona erdirmek için Kremlin ile bir anlaşma yapmak istediklerini” söylediği duyuldu.

Eylül ayında yapılan 13 dakikalık telefon görüşmesinin kaydı, kendilerini üst düzey Afrikalı diplomat olarak tanıtan ve gerçek ismi Vladimir Kuznetsov ve Alexei Stolyarov olan Rus komedyenler tarafından çarşamba günü Kanadalı video paylaşım platformu Rumbleda yayınlandı.



Meloninin makamından yapılan açıklamada, Başbakanın kendisini Afrika Birliği Komisyonu Başkanı olarak tanıtan “sahtekar” tarafından kandırılmış olmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Söz konusu telefon görüşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Afrikalı liderlerle yapılacak toplantılar öncesinde gerçekleştiği belirtildi.

Meloninin Rusyanın Ukraynadaki savaşıyla ilgili olarak Bütün taraflarda çok fazla yorgunluk var. Herkesin bir çıkış yoluna ihtiyacımız olduğunu anlayacağı an yaklaşıyor.” dediği işitiliyor.

Yine gizlice kaydedilen telefon görüşmesinde Meloni’nin şu sözleri söylediği duyuluyor:

Ukraynanın karşı saldırısı beklendiği gibi gitmiyor (...) Çatışmanın kaderini değiştirmedi ve bir çözüm bulamazsak [çatışmanın] uzun yıllar sürebileceğini herkes anlıyor. Ukraynalılar yapmaları gerekeni yapıyorlar ve biz de onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Sorun uluslararası hukuku ortadan kaldırmadan her iki taraf için de kabul edilebilir bir çıkış yolu bulmak. Bu durumun nasıl yönetileceğine dair bazı fikirlerim var, ancak bunları masaya koymak için doğru zamanı bekliyorum.

Telefon şakası, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Batıdan Ukraynaya verdiği destekten vazgeçmemesini istediği sırada gerçekleşti.

Ukrayna lideri Time dergisine verdiği son röportajda en korkutucu şeyin dünyada bazılarının Ukraynadaki savaşa alışmış olması olduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı, ülkesinin göç politikası konusunda neler söyledi?
İtalya Başbakanı ayrıca Rus komedyenlere göç konusunda İtalyaya destek verilmemesine ilişkin şikayetlerini de dile getirerek şunları söyledi:

Hepsi İtalyanın bu sorunu tek başına çözmesi gerektiği konusunda hemfikir. Bu çok aptalca bir düşünce tarzı.

Yasadışı göçmenleri engellemeye çalışan İngiltere için övgüler yağdıran İtalya Başbakanı, kaçak göçmenlerin Avrupa toplumuna uyum sağlamalarının imkansız olduğunu belirttikten sonra Bazılarının kaderi suç örgütlerinin elinde bitiyor (...) Avrupa Komisyonu bunu anladığını söylüyor ama onlardan yatırım yapmak ve ilgili ülkelere yardım etmek için para istediğinizde iş daha da zorlaşıyor.

Bu arada Rus komedyenler Alexei Stolyarov, Reutersa yaptığı açıklamada Meloninin en azından gerçek fikirlerini paylaşmaya istekli biri olduğunu söyledi.

İtalyan siyasetçiler Meloniyi eleştiri yağmuruna tuttu
Stolyarov, Ne yazık ki onun aksine pek çok Avrupalı siyasetçi bir tür programlanmış robot gibi davranıyor ve sadece kendi çevrelerinde dile getirilen görüşlerini ifade ediyor dedi.

İtalyan muhalefet partileri Bayan Meloniyi bir Rus tuzağına düşmekle eleştirdi.

Eski İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Twitterda Meloniyi İtalyanlara asla söylemediği gerçekleri açıklayan bir aptal olarak nitelendirerek eleştirdi.

Rus komedyenlerin ağına takılan diğer Batılı siyasetçiler kim?
Şu anda muhalefet partisi Italia Vivada senatör olan eski Başbakan Matteo Renzi ise basına sızan kaydın İtalya ve Giorgia Meloni için “kötü bir gaf olduğunu belirterek, Burada söz konusu olan İtalyanın güvenilirliği ifadesini kullandı.

Bir zamanlar Rusyanın “Sarsak Çocukları” olarak adlandırılan Vovan ve Lexus, daha önce de aralarında eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski İngiltere Başbakanı Boris Johnsonın da bulunduğu diğer Avrupalı liderleri ve Sir Elton John ve Sussex Dükü gibi şahsiyetleri hedef almıştı.

Bu ikili, Rus hükümeti adına çalıştıkları yolundaki suçlamaları ise reddediyor.

Son güncelleme: 09:27 03.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı