• Turkhane Logo

İsviçre'den depremzedeler için flaş vize hamlesi!

İsviçre, Türkiye'den depremzedeler için hızlandırılmış vize süreci başlattı.

14:55 19 Şubat 2023 Pazar
İsviçre'den depremzedeler için flaş vize hamlesi!
İsviçre, Türkiye'den depremzedeler için hızlandırılmış vize süreci başlattı.

İsviçre, Kahramanmaraşta meydana gelen depremlerin ardından Türkiyeden depremzedeler için oluşturulan giriş vizesine şu ana kadar bin 500 başvuru yapıldığını duyurdu.

Euronewsda yer alan habere göre, normal şartlarda umumi pasaport sahibi bütün Türk vatandaşları turist vizesiyle İsviçrede 90 güne kadar kalma hakkına sahip.
Ancak İsviçre makamları depremde evlerini kaybeden mağdurlara öncelik tanıyacak. Bu kapsamda depremzedelere hızlandırılmış prosedürden yararlanma imkanı tanınıyor.

Ancak bu vizeden yararlanmanın bazı şartları bulunuyor. Öncelikle başvuru sahiplerinin İsviçrede eşi, büyükanne ya da büyükbabası, çocukları ya da torunları gibi yakın akrabalarının olması gerekiyor.
İstanbul’da yaşayanlar dikkat! Deprem riski bulunan ilçeler ve semtler tek tek açıklandı…İstanbul’da yaşayanlar dikkat! Deprem riski bulunan ilçeler ve semtler tek tek açıklandı…
Bu kişilerin de ya İsviçre pasaportuna sahip olması ya da en azından vize ile alınmış oturum izninin olması şartı aranıyor. Bilgiler İsviçredeki aile sertifikası üzerinden kontrol ediliyor. Öte yandan başvuru için pasaport sahibi olması şart. Birçok depremzede seyahat belgelerini yıkılan evlerin enkazı altında kaybetti.

Ancak deprem nedeniyle pasaportunu kaybedenlerin İsviçreye seyahat edebilmek için geçici acil durum pasaportu ibraz etmeleri gerekiyor.
BAŞVURU İÇİN PASAPORT İBRAZI ŞARTIGöçten Sorumlu Devlet Bakanı Christine Schraner Burgener, Almanca yayın yapan SRF televizyonuna yaptığı açıklamada Türkiyenin İsviçreye pasaportu olmayan depremzedelere mümkün olan en kısa sürede yeni pasaport verme sözü verdiğini belirtti ve hatta 24 saatlik bir süreden bile bahsedildiğini açıkladı.

Son güncelleme: 14:55 19.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı