• Turkhane Logo

İsveç'teki Türkler, İsveçlilerle İsveç'in 'Bağımsızlık Günü'nü kutladı

İsveç'e gelen hizmet gönüllerinin kurduğu Hej Initiativet ve Rädda Barnen ile İsveç'in bağımsızlık gününü kutladı.

15:48 08 Haziran 2020 Pazartesi
İsveç'teki Türkler, İsveçlilerle İsveç'in 'Bağımsızlık Günü'nü kutladı
İsveç'e gelen hizmet gönüllerinin kurduğu Hej Initiativet ve Rädda Barnen ile İsveç'in bağımsızlık gününü kutladı.

Türkiyede yaşanan zulümlerden dolayı İsveçe gelen Hizmet Gönüllüleri, burada önemli etkinlikler yapmaya başladı. Yaklaşık 1,5 yıl önce Hej Initiativeti kuran Hizmet Gönüllüleri, entegrasyon, dialog, yardım ve bilinçlendirme konusunda çok sayıda etkinlik yaptı. Hej İntiativet gönüllüleri, bu etkinliklerinin bir kısmını İsveçin büyük dernekleriyle ortaklaşa yapıyor. İsveçlilerin bu etkinliklerden memnun kaldıklarının ve daha fazla etkinlik talep ettiklerini belirten gönüllülerden Oruç ailesi, bu kapsamda İsveçin bağımsızlık günüyle ilgili bir kutlama yaptıklarını belirtti. 



Råneå Kasabasında yaşadığını belirten Oruç ailesi, Burada daha önce mültecilere ve annelere yönelik etkinliklerimiz oldu. Bu etkinlikleri birlikte yaptığımız derneklerin yetkilileri bunlardan çok memnun kaldılar. Ve daha fazla birlikte çalışmamız gerektiğini belirttiler. Biz de zaten insanlara faydalı olacak etkinlikler yapmak istiyorduk ve bu teklifi kabul ettik. 6 Haziran Cumartesi günü Rädde Barnen ve Hej Initiativet ortak programı İsveçin bağımsızlık günü Råneå Kasabasında Mülteciler ve kasabamızdaki İsveçliler ile kutladık. Program sonrasında Rädda Barnen yetkilerinin programdan memun kaldıkları ve 2021 yılında İsveçin Bağımsızlık gününü Råneå Belediyesi ile birlikte etkinlik yapmak için görüştüklerini ve bu etkinlikte birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını söylediler. dedi.


Hej Initiativet, entagrasyona yönelik etkinlikler, kültürlerarası dialog, yardım ve bilinçlendirme etkinlikleri yapıyor.

 

Son güncelleme: 15:48 08.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı