• Turkhane Logo

İsveç'e NATO onayı

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolün yürürlüğe girdiğini açıkladı.

19:14 07 Mart 2024 Perşembe
İsveç'e NATO onayı
ABD Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolün yürürlüğe girdiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, son olarak TBMM ve Macaristan Meclisinde NATOya katılması kabul edilen İsveçin, ittifaka katılmasına ilişkin protokolün yürürlüğe girdiğini duyurdu. 

ABDnin görevlerini yerine getirdiği ifade edilen protokolde, ABD Dışişleri Bakanlığının şu ifadeleri yer aldı: 
7 Mart 2024 tarihinde, Kuzey Atlantik Antlaşmasına İsveç Krallığının Katılımına İlişkin Protokolün II. maddesinde öngörülen yürürlüğe giriş koşulları yerine getirilmiştir
ABD Başkanı Joe Bidenın Beyaz Saray tarafından duyurulan açıklamasında, İsveçin NATO üyeliğine ilişkin İsveçin bir NATO Müttefiki olması, ABDyi ve müttefiklerimizi daha da güvenli kılacaktır ifadesi yer aldı.
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATOya üye olabilmesi için son belgeleri teslim etmek üzere gittiği Washingtonda İsveç, yakında NATOnun 32. üyesi olacak açıklamasında bulundu.
İsveç Başbakanı Kristersson, sosyal medya platformu Xte yaptığı paylaşımda NATO Genel Sekreteri Stoltenberg az önce bana tüm NATO üyesi ülkelerin katılım protokolümüzü kabul ettiğini bildirdi ve İsveçi Kuzey Atlantik Antlaşmasına katılmaya davet etti. İsveç yakında NATOnun 32. üyesi olacak dedi.

Son güncelleme: 19:14 07.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı