• Turkhane Logo

İsveç Kuran yakma eylemini kınamış

İsveç Dışişleri Bakanlığı, cami önünde Kuran-ı Kerim yakılması eylemini

08:41 03 Temmuz 2023 Pazartesi
İsveç Kuran yakma eylemini kınamış
İsveç Dışişleri Bakanlığı, cami önünde Kuran-ı Kerim yakılması eylemini

İsveç hükümeti, Kurban Bayramının birinci gününde Stockholmdaki bir caminin önünde Kuran-ı Kerim yakılmasını İslamofobik bir eylem olarak nitelendirerek kınadı.

Dışişleri Bakanlığından pazar günü yapılan açıklamada, İsveç hükümeti, İsveçteki gösterilerde bireyler tarafından yapılan İslamofobik eylemlerin Müslümanları rencide edebileceğinin tamamen farkında. İsveç hükümetinin görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu eylemleri şiddetle kınıyoruz. ifadeleri kullanıldı.

Kuranın ya da başka herhangi bir kutsal metnin yakılmasının saldırgan ve saygısız bir eylem ve açık bir provokasyon olduğunun belirtildiği açıklamada, Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve ilgili hoşgörüsüzlük ifadelerinin İsveçte ya da Avrupada yeri yoktur. denildi.

Bakanlık aynı zamanda İsveçin anayasal olarak korunan toplanma, ifade ve gösteri özgürlüğü hakkına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

İsveç hükümetinin kınama açıklaması İslam İşbirliği Teşkilatının önlem çağrısı sonrası geldi.

İslam İşbirliği Teşkilatı İsveçte Kuran-ı Kerim yakılmasına ilişkin Suudi Arabistanın Cidde kentinde düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası, Kuran-ı Kerime yönelik saygısızlık eylemlerinin önlenmesi için kolektif tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ve dini nefreti durdurmak için uluslararası hukukun kullanılması gerektiğini bildiren bir açıklama yayımlamıştı.

57 ülkenin üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, Dini nefretin savunulmasını açıkça yasaklayan uluslararası hukukun acilen uygulanması konusunda uluslararası topluma sürekli hatırlatmalarda bulunmalıyız. ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 08:41 03.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı