• Turkhane Logo

İsveç Başbakanı: NATO üyeliği için Türkiye'nin tüm taleplerini karşılayamayız

Kristersson, ülkesinin Türkiye'nin NATO'ya katılma başvurusunu onaylayacağından emin olduğunu, ancak Ankara'nın bu

16:58 08 Ocak 2023 Pazar
İsveç Başbakanı: NATO üyeliği için Türkiye'nin tüm taleplerini karşılayamayız
Kristersson, ülkesinin Türkiye'nin NATO'ya katılma başvurusunu onaylayacağından emin olduğunu, ancak Ankara'nın bu

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin Türkiyenin NATOya katılma başvurusunu onaylayacağından emin olduğunu, ancak Ankaranın bu onayın bedeli olarak istediği tüm talepleri yerine getiremeyeceğini söyledi.

Euronewste yer alan habere göre; Başbakan Kristersson, İsveçte bir savunma düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Ankaranın yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 
Kristersson, Türkiye yapacağımızı söylediğimiz şeyi yaptığımızı teyit ediyorlar ama aynı zamanda yapamayacağımız ya da vermek istemediğimiz şeyleri istediklerini de söylüyorlar. ifadesini kullandı. 
İsveç, Finlandiya ve Türkiye, 2022de Ankaranın iki ülkenin NATO üyeliğine itirazlarını aşmak amacıyla üçlü bir anlaşma imzalamıştı.
MAHKEMENİN İADE KONUSUNDAKİ GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİNİ SANMIYORUMStockholm Üniversitesinde Türkiye Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Paul Levin, euronewse yaptığı açıklamada, Bu adımlar atılmasaydı, Ankaranın bu konuda ilerlemesi pek mümkün değildi dedi.
İsveç Anayasa Mahkemesi iade konusundaki görüşünü değiştireceğini sanmıyorum diyen Paul Levin, Anayasa Mahkemesinin özellikle son yirmi yıldır kendi ülkelerinde işkence ile karşı karşıya kalabilecek kişiler için yapılan iade taleplerini reddettiğini belirtiyor.
BU VETO TÜRKİYENİN ABDYE BASKISIFinlandiya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Türkiye Analisti Toni Alaranta bu görüşe katılıyor. euronewse verdiği demeçte Alaranta, Bu sadece İsveç ve Finlandiya ile alakalı bir mesele değil, bu Türk hükümetinin ABDye YPGye verdiği silahlar konusunda yaptığı baskı diyor ve ekliyor:
Finlandiyada çoğu insan Türkiye ile ABD arasındaki meseleleri çözemeyeceğimizi düşünüyor

Son güncelleme: 16:58 08.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı