• Turkhane Logo

İsveç Başbakanı: Korona ırkçılık ve komplo teorilerini besliyor

İsveç Başbakan’ı, koronavirüsün dünyaya sadece acı ve ölüm getirmediğini, bilgi kirliliğinden dolayı aynı zamanda ırkçılık ve antieemitizme de yol açtığını söyledi.

18:47 08 Mayıs 2020 Cuma
İsveç Başbakanı: Korona ırkçılık ve komplo teorilerini besliyor
İsveç Başbakan’ı, koronavirüsün dünyaya sadece acı ve ölüm getirmediğini, bilgi kirliliğinden dolayı aynı zamanda ırkçılık ve antieemitizme de yol açtığını söyledi.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, dünyanın büyük bir sınav verdiği koronavirüs (COVID-19) krizinin sadece acı, hastalık ve ölüm getirmekle kalmayıp, aynı zamanda ırkçılık, komplo teorileri, düşmanlık ve antisemitizme de yol açtığını dile getirdi.

“İNFODEMİK” YAYILIYOR

İsveç Başbakan’ı bu dönemde yaşanan ve bazen kasten yapılan bilgi kirliliğini ve gerçek bilgilerin göz ardı edilmesi için “infodemik” kelimesini kullandı.


“Korona salgını, bazı insanlara ve gruplara zarar vermek ve bölmek için bahane oldu. Tasarlanmış yanlış bilgiler kamu oyuna sunuluyor ve gerçek bilgi gölgede kalıyor.” dedi.

BASIN KOMPLO TEORİLERİ İLE DOLU

“Salgın beraberinde infodemiyi de getirdi. Çeşitli kişi ve gruplar, bazı insanları ve milletleri kasten virüsü yaymakla suçluyorlar” diyen Löfven, basının komplo teorileri, ırkçılık ve antisemitizm örnekleri ile dolu olduğunun da altını çizdi.

Kişisel Facebook sayfasında paylaştığı bu açıklama ile İsveç başbakanı bu günlerde ayrıca dayanışma ve işbirliği olduğuna da dikkat çekti.

MODERN ZAMANLARIN EN BÜYÜK KRİZİ

“Salgın hastalığın ardından, dayanışma ve işbirliği ile insanlığın iyi taraflarını da gördük ama ne yazık ki kötülükler daha yıkıcı” diyen Löfven, salgını “İsveç’in modern zamanlarda karşılaştığı en büyük krizlerden biri” olarak nitelendirdi.

Löfven ayrıca, Ekim ayında Malmö şehrinde yapılacak Holokost Konferansı’nın ertlendiğini ama 2021 yılına kadar yeniden planlanacağını duyurdu.

HOLOKOST MAĞDURLARI ANILACAK

“Dünya liderlerini, uzmanları ve Holokost mağdurlarını İsveç’e anti-Semitizme karşı mücadelede ve Holokost’un anmak için davet etmek için sabırsızlanıyorum. Birçok kişi katılmayı zaten kabul etti. Kısıtlamaların ne kadar uzun süre uygulanacağını bilmiyoruz ve bu nedenle Malmö Forumunun ertelenmesi gerekiyor ”diyen Löfven insanlara haberlerin kaynağı konsunda dikkatli olmaya çağırdı.

Son güncelleme: 18:47 08.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı