• Turkhane Logo

İşte, Kiev'den çekilmek zorunda kalan Rusya'nın yeni hedefi

Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerinden geri çekilmesini değerlendiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Moskova’nın bütün Donbas’ı almak için harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

12:07 06 Nisan 2022 Çarşamba
İşte, Kiev'den çekilmek zorunda kalan Rusya'nın yeni hedefi
Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerinden geri çekilmesini değerlendiren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Moskova’nın bütün Donbas’ı almak için harekete geçmesini beklediklerini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusyanın Ukraynanın bazı bölgelerinden geri çekilmesine atıfta bulunarak Moskovanın Ukraynadaki emellerinden vazgeçmediğini, ilerleyen günlerde bütün Donbası almak için bir girişimde bulunmasını beklediklerini söyledi.

NATO Dışişleri Bakanlarının Çarşamba günkü toplantısı öncesinde Salı günü basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Rusyanın gelecek haftalarda Donbasın tamamını almak için Ukraynanın doğusunda ve güneyinde daha fazla hareket” beklediklerini söyledi. Stoltenberg, Donbası alarak Rusyanın 2014te ilhak ettiği Kırım Yarımadasına doğru bir kara köprüsü oluşturmayı” amaçladığını söyledi.

Ukraynaya gelişmiş silah sistemleri
Rus birliklerinin başkent Kiev bölgesinden yeniden örgütlenmek, silahlanmak ve ikmal yapılması amacıyla” çekildiğini belirten Stoltenberg, odaklarını ülkenin doğusuna yönelttiklerini ifade etti. Dışişleri Bakanlarının toplantısında Ukraynaya daha fazla silah gönderilmesi konusunun da konuşulacağının altını çizen NATO Genel Sekreteri, tanksavar gibi gelişmiş silah sistemleri sevkiyatının gündemde olduğunu belirtti.

Rus birliklerinin Kievin kuzeybatısındaki Buçadan çekilmesi sonrasında ortaya çıkan görüntülerle ilgili görüşlerini de paylaşan Stoltenberg, Rus birlikleri Kievin etrafındaki mevzilerinden çekilmeye devam ettikçe daha fazla vahşet” görmeyi beklediklerini söyledi. Rusyanın hala daha bu bölgelerin çoğunu kontrol ettiğini ve o sebepten oralarda yaşananların henüz gün yüzüne çıkmadığını belirten Stoltenberg, Rus birlikleri çekilir de Ukrayna güçleri buraların kontrolünü yeniden devralırsa korkarım ki o zaman daha fazla toplu mezar, daha fazla vahşet ve daha fazla savaş suçu örneği görecekler” dedi.

Basına ve sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde, Buça sokaklarında sivil giyimli kişilere ait çok sayıda cenaze bulunduğu görülüyor. Aynı zamanda kentte toplu mezarlar da bulundu. Ukrayna, Rusyanın Buçada bir soykırım” yaptığını savunurken Rusya suçlamaları reddederek görüntülerin kurmaca ve Rusya karşıtı bir provokasyon” olduğunu iddia ediyor.
Ukrayna ordusu: Rusya Donetsk ve Luhansk’a odaklandı

Ukrayna ordusu, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini ele geçirmek için “agresif bir operasyon” başlattığını duyurdu. Ülkenin doğusunda yoğun bombardımanın sürdüğü fakat Rus güçlerinin henüz bir ilerleme sağlayamadığı açıklandı. Rusyanın Mariupoldeki kuşatması da 42 gündür devam ediyor.

Son güncelleme: 12:07 06.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı