• Turkhane Logo

İşte dünyanın en zehirli ve en büyük erkek örümceği

Bir ayak ucundun diğer ayak ucuna 7,9 santimetre boyundaki örümcek parkın bir önceki rekorunu elinde bulunduran

11:27 06 Ocak 2024 Cumartesi
İşte dünyanın en zehirli ve en büyük erkek örümceği
Bir ayak ucundun diğer ayak ucuna 7,9 santimetre boyundaki örümcek parkın bir önceki rekorunu elinde bulunduran

Sidney huni ağ örümceklerinin uzunlukları genellikle bir ila beş santimetre arasında değişiyor. Dişiler genellikle erkek daha büyük olmakla birlikte zehirleri daha az etkili oluyor.

Avustralyada dünyanın en zehirli eklembacaklı cinsinde şu ana kadar görülen en büyük erkek örümcek şans eseri bulundu.

Avustralya Sürüngen Parkı perşembe günü yaptığı açıklamada, Herkül adı verilen ölümcül Sidney huni ağı örümceğinin Sidneyin yaklaşık 80 kilometre kuzeyindeki Central Coastta bulunduğunu ve ilk olarak yerel bir hastaneye verildiğini söyledi.

Daha sonrada örümceği hastaneden alan uzmanlar bunun Avustralyada şimdiye kadar halktan alınan en büyük erkek örneği olduğunu fark etti.

Bir ayak ucundun diğer ayak ucuna 7,9 santimetre boyundaki örümcek parkın bir önceki rekorunu elinde bulunduran Colossus adlı erkek huni ağı örümceğini geride bıraktı.

Sidney huni ağ örümceklerinin uzunlukları genellikle bir ila beş santimetre arasında değişiyor. Dişiler genellikle erkeklere göre daha büyük olmakla birlikte zehirleri daha az etkili oluyor.

Çoğunlukla Avustralyanın en büyük şehri Sidneyden kuzeydeki kıyı kenti Newcastlea ve batıdaki Mavi Dağlara kadar ormanlık ve yeşillik alanlarda yaşıyor.

Herkül sürüngen parkının panzehir programına katkıda bulunacak. Halk tarafından güvenli bir şekilde yakalanan örümcekler, panzehir üretmek için gerekli olan zehri çıkarmak için sağıma tabi tutuluyor.

Parka oldukça büyük huni ağı örümceklerinin bağışlanmasına alışığız, ancak bu kadar büyük bir erkek huni ağı almak büyük ikramiyeyi kazanmak gibi bir şey, diyen Avustralya Sürüngen Parkı Örümcek Bakıcısı Emma Teni, Dişi huni ağı örümcekleri zehirlidir ama erkeklerin daha öldürücü olduğu kanıtlanmıştır, ifadelerini kullandı.

1981 yılında panzehir programının başlamasından bu yana, Avustralyada huni ağı örümceğinin ısırmasından kaynaklanan bir ölüm vakası yaşanmadı.

Son güncelleme: 11:27 06.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı