• Turkhane Logo

İsrailliler erken seçim talebiyle sokaklarda: 'Bizi aptallar yönetiyor'

Tel Aviv'de bir araya gelen binlerce İsrailli,

11:52 07 Ocak 2024 Pazar
İsrailliler erken seçim talebiyle sokaklarda: 'Bizi aptallar yönetiyor'
Tel Aviv'de bir araya gelen binlerce İsrailli,

İsrailin başkenti Tel Aviv’de toplanan binlerce kişi, Başbakan Binyamin Netanyahunun görevden alınması ve erken seçime gidilmesi talebi ile gösteri düzenledi.

Netanyahu hükümetinin politikalarının Hamasın güçlenmesine imkan sağladığını savunan göstericiler ellerinde, Bizi aptallar yönetiyor ve (Gazzedeki İsrailli) Esirler 92 gündür çile çekiyor, Netanyahu ve (Benny) Gantzın umrunda değil yazılı dövizler taşıyarak, Hemen şimdi seçim şeklinde sloganlar attı.

Gösterinin düzenlendiği Habima Meydanına kurulan dev ekrandaki Şimdi tek umudumuz seçimler yazısı dikkati çekti. Göstericilerden bir kısmı binlerce sivilin katledildiği Gazze Şeridine yönelik saldırıları desteklediklerini ifade ederek, Netanyahu’yu Hamasa karşı başarısız olmakla suçladı.

Gazze sınırında bulunan Sderot kentindeki evinden savaş nedeniyle tahliye edilen Gali Basudo isimli İsrailli, gösteride yaptığı konuşmada, 7 Ekimden önce İsrailin izniyle Katarın Gazzeye yaptığı para yardımına işaret ederek, İsrail hükümeti sadece Hamasa çantalar dolusu para vermekle kalmadı, Gazze sınırında ikamet eden bizleri de sattı. (İsrail hükümeti) Bizden vazgeçti ve söylediği yalanlar 7 Ekimde yüzümüzde patladı dedi.

İsrailde son dönemde yapılan anketler, Netanyahunun liderliğini yaptığı Likud partisinin oylarının yarı yarıya düştüğünü gösteriyor. İsrailin Kanal 13 televizyonu, 31 Aralıkta 700 katılımcı ile yaptığı kamuoyu yoklamasında, seçimlerin bugün yapılması durumunda Netanyahunun partisi Likudun İsrail Parlamentosunda 16 sandalye alabileceğini ortaya koymuştu.

Netanyahu liderliğindeki Likud Partisinin 120 sandalyeli İsrail parlamentosunda şu an 32 sandalyesi bulunuyor. Ankete göre Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı ve Ortodoks partilerden oluşan blok da sadece 45 milletvekili çıkarabiliyor ve hükümeti kurabilmek için gerekli olan 61 rakamının çok gerisinde kalıyor. 

Son güncelleme: 11:52 07.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı