• Turkhane Logo

İsrail'in Türkiye'deki 100'den fazla vatandaşına telefon

Türkiye'de bulunan yüzden fazla İsrailliye, İranlı grupların olası saldırı ihtimaline karşı ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarı içeren bir telefon aldıkları iddia edildi.

23:11 31 Mayıs 2022 Salı
İsrail'in Türkiye'deki 100'den fazla vatandaşına telefon
Türkiye'de bulunan yüzden fazla İsrailliye, İranlı grupların olası saldırı ihtimaline karşı ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarı içeren bir telefon aldıkları iddia edildi.

Sputnik Türkiyede yer alan habere göre İrandaki suikastların olağan şüphelisi İsrail, son Devrim Muhafızları suikastının sorumluluğuyla ilgili ABDyi bilgilendirmesinin basına sızması sonrası, İsraillilerin İranın saldırı tehdidi altında olduğuna dair uyarılarını Türkiye özelinde sıradışı bir boyuta taşıdı.
İranda 22 Mayısta başkent Tahranda Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Albayı Seyyad Hodayinin suikasta kurban gitmesinin sorumlusu olduğunu ABDye ilettiği basına sızan İsrail, bununla ilgili Tahrandan yükselen intikam yeminleriyle ilgili aldığı güvenlik önlemlerine, 100den fazla vatandaşına hemen Türkiyeden ayrılmaları uyarısını da ekledi.
Geri dönün
İlkin İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye ve çevre ülkelerdeki İranlı terörist ajanlardan İsraillilere yönelik somut bir tehdit olduğunu söyleyerek Türkiyeye seyahat uyarısı yayımladı.
Ardından İsrail televizyon kanalları, İsrail güvenlik yetkililerinin Türkiyedeki 100den fazla İsrail vatandaşını telefonla arayıp İranın hedefinde oldukları konusunda doğrudan uyardığını ve geri dönmelerini istediğini duyurdu.

Somut ve acil tehdit
Kanal 12nin kaynak açıklamadığı haberinde İranın Türkiyedeki İsraillilere saldırma tehdidi somut ve acil… Belli ki şu anda harekete geçmeyi planlayan bir [İranlı] altyapı var denildi.

Mossadın engelledikleri
Haberde İsrail dış istihbarat servisi Mossadın İranın dünya çapında üst düzey İsrailli kişilikleri ve İsrailli işinsanlarını hedef alma çabalarını engellediği, bu başarısızlıklardan sonra İranın hedefini Türkiyedeki sıradan İsraillilere doğru genişlettiği iddiasına yer verildi.
İsrailli turistler hedefte korkusu
Kan TV de İsrailin İranın Türkiyedeki sıradan İsrailli turistleri hedef almakta olduğundan korktuğu iddiasında bulundu.
© Sputnik

Son güncelleme: 23:11 31.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı