• Turkhane Logo

İsrail'in Haaretz gazetesi Gazze'de öldürülen 67 Filistinli çocuğun fotoğraflarını yayımladı

Haaretz İsrail ordusunun Gazze'de öldürdüğü 67 çocuğun fotoğraf ve isimlerini yayımlayarak 'Savaşın bedeli budur' başlığını attı.

11:32 27 Mayıs 2021 Perşembe
İsrail'in Haaretz gazetesi Gazze'de öldürülen 67 Filistinli çocuğun fotoğraflarını yayımladı
Haaretz İsrail ordusunun Gazze'de öldürdüğü 67 çocuğun fotoğraf ve isimlerini yayımlayarak 'Savaşın bedeli budur' başlığını attı.




İsrailin sol eğilimli gazetesi Haaretz, birinci sayfasında İsrail ordusunun Gazzeye son saldırılarında ölen 67 Filistinli çocuğun isimlerini ve fotoğraflarını yayımladı. Manşette, Gazzede 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur başlığı kullanıldı.
  Respect: The Israeli Newspaper Haaretz--whose readers also send their children to fight in Israels wars--publishes names and photos of the Palestinian children killed by Israel in Gaza. 67 children were killed in Gaza, that is the price of the war. This is unprecedented. https://t.co/2yUA3P5oo4 — Louis Fishman لوي فيشمان לואי פישמן (@Istanbultelaviv) May 27, 2021

Haaretz 14 Mayısta da, İsrail işgali altındaki bölgelerde yaşayan Filistinlilerin hakları için savaşan sivil toplum kuruluşu Btselemin tam sayfa ilanını yayımlamıştı. İlanda, şiddetin İsrailin apartheid rejiminin sonucu olduğu vurgulanıyordu.

İsrail ile Filistinliler arasındaki son gerilim, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahunun son seçimin ardından hükümet kurmakta zorlandığı ve iktidarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, İsrailin işgal altında tuttuğu Doğu Kudüsün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlileri evlerinden koparıp yerlerine yasadışı yerleşimcileri yerleştirme planları nedeniyle alevlenmişti. Bu planı Mescid-i Aksada protesto eden Filistinlilere polis saldırısı düzenlenmiş, Gazzedeki direniş örgütlerinin tepki olarak roket atmasının ardından İsrail, bir yandan da abluka altında tuttuğu Gazzedeki orantısız saldırılar serisinin bir yenisini başlatmıştı.

254 FİLİSTİNLİ, 13 İSRAİLLİ ÖLDÜ

11 gün süren şiddet sırasında Gazzede 67si çocuk, 39u kadın 254 Filistinli öldü, 1900 kişi yaralandı. Direniş örgütlerinin attığı roketler nedeniyle İsrail tarafında 13 kişi öldü. İsrail ordusu, 2 milyon nüfusuyla dünyanın metrekareye en çok insan düşen yerlerinden biri olan Gazzedeki hava saldırılarında Hamasın tünellerinin ve karargahlarının hedef alındığını savundu. Bombalanan binalar arasında, Associated Press (AP) ve El Cezirenin medya ofislerinin de bulunduğu, Hamas unsurlarını barındırdığı iddia edilen bir yapı da vardı.

Taraflar arasında Mısırın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, bu hafta ateşkesin sürekli olmasını sağlama amacıyla bölgeyi ziyaret etti.

Son güncelleme: 11:32 27.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı