• Turkhane Logo

İsrail'den skandal açıklama! Hastanede suikast...

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak), 30 Ocak'ta Cenin'deki bir hastanede Filistinli 3 gencin öldürüldüğü silahlı baskına ilişkin fotoğrafları yayınladı.

22:30 02 Şubat 2024 Cuma
İsrail'den skandal açıklama! Hastanede suikast...
İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak), 30 Ocak'ta Cenin'deki bir hastanede Filistinli 3 gencin öldürüldüğü silahlı baskına ilişkin fotoğrafları yayınladı.

Şin-Betin resmi Facebook sayfasından, Filistinli kıyafeti giyinerek işgal altındaki Batı Şerianın Cenin kentinde bulunan İbni Sina Hastanesine baskın yapan Araplaşmışlar Birliğinin (Mustaribin Timi) hazırlıklarına ilişkin fotoğraf ve bilgiler paylaşıldı.

Fotoğraflarda, Şin-Bet elemanlarının kıyafet değiştirdiği ve suikast hazırlığındaki saldırganların sakal ve kulaklık taktığı görülüyor.

Filmin sonunu zaten gördünüz. ifadelerine yer verilen paylaşımda, suikast timinin Filistinli gençlere düzenlediği silahlı saldırıya ait görüntülerin güvenlik kameralarına da yansıdığı belirtildi.

Cenindeki İbni Sina Hastanesinde infaz edilen Filistinli 3 gencin İsrailde terör saldırısı düzenleyeceği ileri sürüldü.

İsrail ordusu da daha önce yaptığı açıklamada, hastanede infaz edilen 3 gencin Hamas ve İslami Cihad mensubu olduğunu iddia etmişti.

İSRAİLDEN HASTANE SUİKASTI

Sivil kıyafet, doktor ve hemşire önlüğü giyerek 30 Ocak sabaha karşı Cenindeki İbni Sina Hastanesine giren yaklaşık 10 İsrail özel harekat mensubu, 3 Filistinliyi susturucu silahlarla öldürmüştü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA, öldürülen 3 Filistinliden ikisinin kardeş olduğunu ve Basil Eymen el-Gazavinin 25 Ekim 2023ten bu yana hastanede tedavi gördüğünü aktarmıştı.

Hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, makinalı tüfek taşıyan maskeli 13 kişinin hastaneyi bastığı görülüyor.

Saldırganların doktor önlüğü, ambulans görevlisi üniforması, Arap geleneksel kıyafeti giydiği ve başörtüsü taktığı görüntülere yansıdı.

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ile Mustaribin Timinin İbni Sina Hastanesinde düzenlediği ortak operasyonda 3 Filistinlinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Son güncelleme: 22:30 02.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı