• Turkhane Logo

İsrail'den Lübnan'a yeni tehdit

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi,

00:51 11 Ocak 2024 Perşembe
İsrail'den Lübnan'a yeni tehdit
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi,

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana “savaşın genişlemesi” dünyada ortak bir endişe olarak öne çıkarken Tel Avivden tansiyonu yükseltecek açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bu açıklamalardan sonuncusu Gazze Şeridindeki askerleriyle bir araya gelen İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Haleviden geldi.

İsrail ordusunun Gazzedeki kara saldırılarında başarılı olduğunu savunan Halevi, buradaki askerlere hitaben, Nasıl ki Gazzede girip yok edemediğiniz bir kilometre yoksa, aynı şekilde Lübnanda girip yok edemeyeceğiniz dayanıklı bir bölge yok. Sizi gerekli yerlere yerleştireceğiz, siz de orada gereken neyse onu yapacaksınız ifadelerini kullandı.

İsrail, Lübnan sınırındaki güvenlik önlemlerini de artırıyor. Ülkenin kuzeyine gelişmiş füze ve hava araçlarını tespit için radarla donatılmış zeplin konuşlandıran İsrailin bölgedeki askerlere daha fazla silah dağıtacağı öğrenilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 8 Ocakta kuzey sınırında bir birliği ziyaretinde Lübnan sınırında güvenliği sağlamak ve yerlerinden olan İsraillilerin evlerine geri dönmesi için Hizbullah ile savaş dahil her şeye hazır olduklarını söylemişti.

İsrail ordusu ile Lübnandaki Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda daha önce, 28 Lübnanlı sivil, 159 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri ölmüştü.

Son güncelleme: 00:51 11.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı