• Turkhane Logo

İsrail'den İHA'ya önlem

İsrail Savunma Bakanlığı ve silahlarını Filistinlileri kast ederek 'test edilmiş' ibaresiyle satan Elbit şirketi , insansız hava araçlarını imha edebilen bir havadan havaya lazer silahı geliştirdi.

20:53 21 Haziran 2021 Pazartesi
İsrail'den İHA'ya önlem
İsrail Savunma Bakanlığı ve silahlarını Filistinlileri kast ederek 'test edilmiş' ibaresiyle satan Elbit şirketi , insansız hava araçlarını imha edebilen bir havadan havaya lazer silahı geliştirdi.

İsrail Savunma Bakanlığı ve savunma şirketi Elbit Systems Ltd, insansız hava araçlarını ve diğer uçan hedefleri vurabilen bir havadan havaya lazer silahı geliştirdiklerini açıkladı. Bu silahın, İsrailin kısa menzilli roketler için kullanılan hava savunma sistemi Demir Kubbe ile balistik füzelere karşı kullanılan Savut Sapanı ve Arrow sistemlerine entegre edilebileceği belirtildi.

Açıklamaya göre, lazerin son günlerde yapılan ön testlerinde yaklaşık 1 kilometre menzil dahilindeki çeşitli insansız hava araçları inha edildi. Lazer silahın testler sırasında hafif bir uçak üzerinden kullanıldığı belirtildi. İsrail Savunma Bakanlığının araştırma ve geliştirme bölümünden Tuğgeneral Yaniv Rotem, bu tür bir silah geliştiren ilk ülke olduklarını söyledi.
Elbit şirketinin üst düzey yöneticilerinden Oren Sabag ise geliştirdikleri silahın, füzeleri kör ederek etkisiz kılan C-Music isimli savunma sistemine benzediğini söyledi. Sabagın anlatımına göre yeni silah, C-Music sistemininkine benzer izleme teknolojilerini kullanacak ancak hedeflerini ısıtıp birkaç saniyede alev almalarını sağlayarak yok edecek.
Elbitin havadaki hedefleri vurmak için karadan havaya çalışan bir başka lazer silahı üzerinde daha çalıştığı, havadan havaya modelin ise bulutların üzerinde faaliyet göstererek karadaki lazer silahlarını etkileyebilecek hava muhalefetlerinden muaf kalacağı da belirtildi.
Henüz bir isim verilmeyen silahın bir prototipinin 2025 yılında hazır olacağı belirtiliyor.İsrailin en büyük özel silah şirketi olan Elbit, silahlarını Filistinlileri kast ederek sahada test edilmiş ibaresiyle ayrım yapmaksızın baskıcı rejimlere de satmasıyla küresel ölçekte tepki çeken bir şirket. Son olarak, İngiltere merkezli Palestine Action adlı grup, firmanın Londradaki silah fabrikasının kapılarını zincirledi. Çatıya çıkan eylemciler, binayı kırmızıya boyadı. 

Son güncelleme: 20:53 21.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı