• Turkhane Logo

İsrail'den ateşkes açıklaması: 'Uzatmak için seçenek sunduk'

İsrail hükümeti, Hamas'a ateşkesi uzatmak için

20:04 27 Kasım 2023 Pazartesi
İsrail'den ateşkes açıklaması: 'Uzatmak için seçenek sunduk'
İsrail hükümeti, Hamas'a ateşkesi uzatmak için

İsrail Hükümeti sözcüsü Eylon Levy, Gazze Şeridindeki ateşkesin uzatılması seçeneğinin açık olduğu konusunda Haması uyardıklarını söyledi. 

Levy, gazetecilere yaptığı açıklamada Herkesi evlerine götürme yolunda bu geceden sonra 50 rehine daha almak istiyoruz dedi.
AFPde yer alan habere göre, Gazze Şeridindeki çatışmaları durduran ateşkes anlaşmasının şartlarına göre, her fazladan gün için 10 rehinenin serbest bırakılması ve karşılığında bunun 30 Filistinlinin serbest bırakılması koşuluyla, ilk dört günlük süre uzatılabilir. Bu durumda, 50 rehinenin daha serbest bırakılması beş günlük bir uzatma anlamına geliyor.
AFPye konuşan bir kaynak grubu, Hamasın ateşkesi uzatma konusunda istekli olduğunun sinyallerini vererek arabuluculara ateşkesi iki ila dört gün uzatmaya açık olduklarını bildirdiğini söyledi.
Hamasa yakın kaynak grubu, Hamas, bu süre içinde 20 ila 40 İsrailli mahkumun serbest bırakılmasını sağlamanın mümkün olduğuna inanıyor dedi.
HAMASI BİTİRME KAMPANYASININ...İsrail sözcüsü Levy, Haması bitirme kampanyasının, rehinelerin serbest bırakılması için verilen aranın sona ermesiyle birlikte derhal yeniden başlayacağını vurguladı.
Levy sözlerini şöyle sürdürdü: 
Haması rehineleri serbest bırakmayı kabul etmeye zorlayan elbette İsrailin askeri baskısıdır. Son aylarda çok hırpalandığı için biraz nefes almak için yalvardı ve bu baskı herkesi evine götürene kadar devam edecek

Son güncelleme: 20:04 27.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı