• Turkhane Logo

İsrail'den 100 vatandaşına uyarı: İran sizi hedef alabilir, hemen Türkiye'den ayrılın

İsrail, İran tehdidi karşısında 100'den fazla vatandaşının bir an önce Türkiye'den ayrılmasını istedi.

19:46 31 Mayıs 2022 Salı
İsrail'den 100 vatandaşına uyarı: İran sizi hedef alabilir, hemen Türkiye'den ayrılın
İsrail, İran tehdidi karşısında 100'den fazla vatandaşının bir an önce Türkiye'den ayrılmasını istedi.


İsrail, 100 vatandaşını İranın saldırı ihtimaline karşı Türkiyeden ayrılmaları yönünde uyardığı öğrenildi.

BBC Türkçenin haberine göre telefonla yapılan uyarılar Milli Güvenlik Konseyinin önceki gün yaptığı açıklamayı izliyor.


Açıklamada geçtiğimiz hafta İran Devrim Muhafızlarının üst düzey komutanlarından Albay Hasan Sayad Hüdayinin öldürülmesi üzerine İranın İsrail vatandaşlarına yönelik intikam saldırısı gerçekleştirmesi tehdidinin arttığı öne sürülmüştü.

Channel 12 News televizyon kanalının haberine göre İsrailli güvenlik yetkilileri Türkiyede ikamet eden 100den fazla İsrail vatandaşını telefonla doğrudan arayarak İranın kendilerini hedef alabileceği uyarısında bulundu ve bir an önce Türkiyeyi terk edip İsraile geri dönmeleri çağrısı yaptı.

Haberde Türkiyede bulunan İsraillilere yönelik İran tehdidinin çok somut olduğu ve bir saldırının her an söz konusu olabileceği ileri sürüldü.

İsrail istihbarat örgütü Mossadın üst düzey İsrailli isimlere ve iş insanlarına yönelik olası İran saldırılarını bertaraf etmeyi başardığının belirtildiği haberde, bunun üzerine İranın Türkiyedeki sıradan İsrail vatandaşlarını hedef alabileceği ifade edildi.

İsrail Milli Güvenlik Konseyi önceki gün yaptığı açıklamasında Birkaç haftadır, özellikle de Devrim Muhafızlarının bir komutanının öldürülmesinden Tahranın İsraili sorumlu tutmasından bu yana İranın dünya genelinde İsraillileri hedef alacağına dair endişeler arttı demişti.

Türkiyeye seyahat uyarısını güncelleyen İsrail Milli Güvenlik Konseyi, İrana komşu olan başka ülkelerin de bugünlerde İsrail için artan bir risk oluşturduğu uyarısında bulunmuştu.

Güvenlik yetkilileri, uyarıların Türkiyedeki İsrail vatandaşlarını hedef alan gerçek tehditlerin akabinde yapıldığını belirtmiş, ancak bu tehditlerin ne olduğu konusunda bir açıklama yapılmamıştı.

Son güncelleme: 19:46 31.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı