• Turkhane Logo

İsrail'de 'tutuklama kararı' gerginliği... Gizli toplantı yapıldı

İsrail medyasına göre hükümet, Netanyahu da dahil olmak üzere 3 ismin uluslararası tutuklama emri çıkarılması ihtimalini görüşüyor.

01:13 25 Nisan 2024 Perşembe
İsrail'de 'tutuklama kararı' gerginliği... Gizli toplantı yapıldı
İsrail medyasına göre hükümet, Netanyahu da dahil olmak üzere 3 ismin uluslararası tutuklama emri çıkarılması ihtimalini görüşüyor.

İsrail medyası, Ulusal Güvenlik Konseyinin, Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkarılması olasılığını değerlendirdiğini yazdı.

İsrailde yayın yapan Kanal 13ün haberinde, Ulusal Güvenlik Konseyinde, İsrailde üst düzey yetkililere karşı gelecek günlerde uluslararası tutuklama emri çıkarılması ihtimaline ilişkin gizli bir görüşmenin yapıldığı belirtildi.

İHTİMAL VAR

Haberde, İsrailde üst düzey yetkililerin edindiği bilgilere göre, Laheydeki Uluslararası Adalet Divanının (UAD), Netanyahu, Gallant ve Halevi hakkında tutuklama emri çıkarma ihtimali var ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, UADnin uluslararası tutuklama emri çıkarması durumunda, İsrailin aralarında UADnin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması da dahil olmak üzere bir dizi acil önlem alınmasını onayladığı kaydedildi.

NETANYAHU MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞECEK

Haberde, Netanyahunun UADnin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturyadan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarıldı.

Bu bağlamda, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrailin Washington Büyükelçisi Mike Herzogun, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı kaydedildi.

PUTİNE UYGULANAN TEDBİRLERİ AKLA GETİRDİ

Haberde, ismi açıklanmayan üst düzey İsrailli yetkililerin, UADnin söz konusu kararı alması durumunda, Ukrayna savaşı sebebiyle Rusyaya ve Devlet Başkanı Vladimir Putine yönelik uygulanan tedbirleri akla getiriyor dediği ifade edildi.

İsrailli yetkililerin, uluslararası tutuklama kararlarının, alt seviyedeki askerler hakkında değil politika yapanlar hakkında çıkmasını beklediğini belirtti.

Haberde, Siyasi ve Güvenlik Bakanlar Konseyinin, UADnin alması muhtemel kararı görüşmek üzere yarın toplanmasına karar verildiği kaydedildi.

İsrailde yayın yapan Kanal 12nin 19 Nisandaki haberinde, UADnin Gazze Şeridinde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve İsrailli üst düzey yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı duyurulmuştu.

Son güncelleme: 01:13 25.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı