• Turkhane Logo

İsrail yanlışlıkla 3 rehineyi öldürdü

İsrail ordusu sert çatışmaların yaşandığı Gazze'de 3 rehinenin tehdit olarak algılanması sonucunda yanlışlıkla vurulduğunu açıkladı. Han Yunus'ta ise Al Jazeera kameramanı hava saldırısında hayatını kaybetti.

01:12 16 Aralık 2023 Cumartesi
İsrail yanlışlıkla 3 rehineyi öldürdü
İsrail ordusu sert çatışmaların yaşandığı Gazze'de 3 rehinenin tehdit olarak algılanması sonucunda yanlışlıkla vurulduğunu açıkladı. Han Yunus'ta ise Al Jazeera kameramanı hava saldırısında hayatını kaybetti.

DW Türkçede yer alan habere göre Gazze Şeridinde operasyonlarını sürdüren İsrail ordusu yanlışlıkla üç rehineyi öldürdüğünü duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, Şucaiyyedeki çatışmalar sırasında ordu birliklerinin üç İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak algıladığı, bunun sonucunda da onlara doğru ateş açarak ölümlerine neden olduğu kaydedildi. Açıklamada, trajik olaydan büyük vicdan azabı duyulduğu belirtildi.

Rehinelerin cansız bedenlerinin İsrail topraklarına getirilerek kimlik tespitlerinin yapıldığı belirtilirken, bu kişilerin 7 Ekimde Hamas tarafından kaçırılan Yotam Haim ile Samer Talalka olduğu kaydedildi. Üçüncü rehinenin kimliği ise ailesi istemediği için açıklanmadı.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, rehinelerin Hamastan kaçıp kaçmadıklarının ya da örgüt tarafından bırakılıp bırakılmadıklarının henüz belli olmadığını söyledi.
Hamasın elindeki geri kalan rehineler

Hamas 7 Ekimde İsraile düzenlediği saldırılarda 200den fazla kişiyi rehin almıştı. Bugüne kadar 110u serbest bırakıldı. Bunlardan 105i İsrail cezaevlerindeki bazı Filistinlilerin serbest bırakılması karşılığında kurtarılanlar.8 rehinenin ise cenazesi teslim edildi. 3 rehinenin yanlışlıkla vurulduğu son olaydan önce AFPnin yaptığı hesaplamaya göre hayatta olduğu düşünülen Hamasın elindeki rehine sayısı 113tü. Bunlardan 103ünün İsrailli ya da çifte vatandaş, sekizinin Taylandlı, birinin Nepalli, diğerinin ise Fransız asıllı Meksikalı olduğu belirlenmişti.
Al Jazeera kameramanı öldürüldü

Gazze Şeridinin güneyinde yer alan Han Yunusa İsrail tarafından düzenlenen saldırıda uluslararası medya kuruluşu Al Jazeera için çalışan kameraman Samer Abu Dakanın hayatını kaybettiği bildirildi. Al Jazeera tarafından yapılan açıklamada bir okulun bombalanmasını takip eden Abu Dakanın yanındaki meslektaşıyla birlikte insansız hava aracıdan atılan füzeyle yaralandığı kaydedildi.

Al Jazeeranin olayla ilgili yayınladığı haberde ilk yardım ekiplerinin yaralı kameramanın olduğu bölgeye gitmelerinin İsrail ordusu tarafından engellendiği belirtildi. Ekipler olay yerine ulaştığında ise Abu Dakanın ölmüş olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamay göre Gazzede şimdiye kadar 63 gazeteci saldırılar nedeniyle hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 01:12 16.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı