• Turkhane Logo

İsrail ve Bahreyn arasında yeni anlaşma

İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın Bahreyn ziyaretinde savunma alanında mutabakat muhtırası imzalandı. Muhtıranın istihbarat, askeri eğitim ve işbirliğini kapsadığı belirtildi.

22:45 03 Şubat 2022 Perşembe
İsrail ve Bahreyn arasında yeni anlaşma
İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın Bahreyn ziyaretinde savunma alanında mutabakat muhtırası imzalandı. Muhtıranın istihbarat, askeri eğitim ve işbirliğini kapsadığı belirtildi.

Sputnik Türkiyede yer alan habere göre İsrail Savunma Bakanı Gantzın Bahreyn ziyaretinde savunma alanında mutabakat muhtırası imzalandı. Muhtıranın istihbarat, askeri eğitim ve işbirliğini kapsadığı belirtildi.
İsrail ile Bahreyn arasında savunma alanında mutabakat muhtırası imzalandı.
İsrail Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Bahreyndeki temaslarının ikinci gününde, mevkidaşı General Abdullah bin Hassan en-Nuaymi ile savunma alanında mutabakat muhtırası imzaladı.
Başkent Manamadaki Bahreyn Savunma Kuvvetleri Karargahında imzalanan muhtıranın, istihbarat, askeri eğitim ve iş birliği ile endüstriyel işbirlikleri gibi alanları kapsayacağı belirtildi.

Muhtırayla, iki ülke arasında Eylül 2020de imzalanan İlişkileri Normalleştirme Anlaşmasının ardından İsrail ve Bahreynin savunma alandaki ilişkilerinin de resmileştirildiği kaydedildi.
Açıklamada, “Bakan Gantz, gelecekteki iş birliğinin, her iki ülkenin savunma kuvvetlerini güçlendireceğini, bölgede ortaya çıkan tehditlere, teknolojik ve askeri olarak güçlenmeye devam eden terör grupları karşısında bölgesel güvenlik ve istikrara katkıda bulunacağını öngördüğünü belirtti” ifadelerine yer verildi.
Gantz, Bahreyn Kralı İsa el Halife ile görüştü
Öte yandan açıklamaya göre, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa el Halife, ülkesini ziyaret eden Gantzı başkent Manamadaki Kraliyet Sarayında kabul etti.
Görüşmede Gantzın, Bahreyn Kralına, İsrail ile Bahreyn arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine verdiği destekten ötürü memnuniyetini ileterek, imzalanan mutabakat muhtırasının büyük başarısını vurguladığı aktarıldı.
© Sputnik

Son güncelleme: 22:45 03.02.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı