• Turkhane Logo

İsrail-Hamas Savaşı: Bilanço ağırlaşıyor, ölü sayısı 600’e dayandı

11:50 08 Ekim 2023 Pazar
İsrail-Hamas Savaşı: Bilanço ağırlaşıyor, ölü sayısı 600’e dayandı





Hamas’ın İsrail’e saldırı başlatmasının üzerinden 24 saatten fazla zaman geçti. Saatler ilerledikçe bilanço da ağırlaşıyor. Bölgeden gelen son haberlere göre çoğu sivil 300’den fazla ölü ve iki bine yakın yaralı ar. İsrail kaynakları 26 askerin öldüğünü söylüyor. Filistinli yetkililer, İsrail’in hava saldırılarında 250’den fazla kişinin öldüğünü söylüyor.





Hamas tarafından Gazze’ye kaçırılmış onlarca İsrail vatandaşı var. Rakamın 100’e yakın olduğu iddia ediliyor. Hamas’ın dün ele geçirdiği Sderot polis karakolu 20 saatlik çatışmanın ardından geri alındı. İsrail, dün sabahtan bu yana Gazze’ye 3 binden fazla füze attı.



İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki 22 noktanın kontrolünü yeniden ele geçirdiğini savunuyor. Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre ise ‘şiddetli çatışmalar’ sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin uzun ve zorlu bir savaşa girdiğini söyledi.



İSRAİL HAVA KUVVETLERİ AKŞAM SAATLERİNDE DEVREYE GİRDİ



Gaze, son 17 yıldır Hamas’ın kontrolünde. Hamas’ın böyle bir saldırıya yıllardır hazırlandığı belirtiliyordu. Bizzat Hamas yetkililerinin bu konuda çok sayıda açıklaması var. İsrail’in nasıl oldu da böyle kapsamlı bir saldırıyı önceden haber alamadığı merak konusu.



Hamas’ın saldırısının ardından İsrail’de ciddi bir ‘bocalama’ süreci yaşandı. Saatler sonra toparlanan İsrail’in Hava Kuvvetleri Hamas’a ancak dün gece karşılık verebildi. İsrail’in Hamas’ın önemli altyapısını ve grup liderlerinin evlerini yok etmek istediği belirtiliyor.



Bu arada Lübnanlı militan grup Hizbullah da çatışmalara dahil oldu. Hizbullah, İsrail, Lübnan ve Suriye’nin hak iddia ettiği Dov Dağı’na düzenlenen saldırıların arkasında olduğunu söyledi. İsrail Lübnan’a ateş ederek karşılık verdi.

Son güncelleme: 11:50 08.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı