• Turkhane Logo

İsrail-Hamas savaşı: 600'den fazla can kaybı

Hamas'ın başlattığı saldırının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı devam ediyor. Can kaybı sayısı şimdiden 600'ü geçti. Hizbullah'ın Lübnan'dan saldırı girişimine de İsrail ordusu ağır silahlarla karşılık verdi.

14:21 08 Ekim 2023 Pazar
İsrail-Hamas savaşı: 600'den fazla can kaybı
Hamas'ın başlattığı saldırının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı devam ediyor. Can kaybı sayısı şimdiden 600'ü geçti. Hizbullah'ın Lübnan'dan saldırı girişimine de İsrail ordusu ağır silahlarla karşılık verdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin dünden bu yana Gazzeye yönelik sürdürdüğü hava saldırılarında ölü sayısının 313e çıktığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerden 20sinin çocuk olduğunu bildiren Bakanlık, 2 bine yakın da yaralı olduğunu açıkladı. Diğer yandan Batı Şeriada İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çıkan çatışmalarda 6 kişi öldü. Bir başka olayda da İsrail askerlere bıçaklı saldırı girişiminde bulunan bir Filistinli öldürüldü.

DW Türkçede yer alan habere göre Hamas militanlarının önce binlerce roket fırlatarak, ardından da sınırı geçerek İsrail yerleşimlerine düzenlediği saldırılarda ise İsrail medyasına göre 26sı asker en az 300 kişinin öldüğü belirtiliyor. Çok sayıda İsrailli asker ve sivil de Hamas tarafından rehin alındı.
İsrailliler tahliye ediliyorİsrail ordusu, Gazze Şeridi civarında yaşayan İsraillilerin tamamını 24 saat içinde bölgeden tahliye etmeyi amaçladıklarını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, gazetecilere yaptığı açıklamada rehine kurtarma amacıyla başlatılan operasyonlarda çatışmaların devam ettiğini belirterek, on binlerce İsrail askerinin bölgede olduğunu kaydetti. Hagari operasyonlarda yüzlerce teröristin öldürüldüğünü onlarcasının ise yakalandığını açıkladı.
Hamasın yeni bir sızma girişimi engellendi
İsrail ordusuna göre, Hamasın İsrail topraklarına sızdığı 20 noktada kontrol yeniden sağlandı, sekiz bölgede ise çatışmalar sürüyor. Hamasın planladığı yeni bir sızma harekatının ise İsrailli deniz piyadeleri tarafından engellendiği açıklandı. Gazze Şeridinin kuzeyinde, İsrailin Aşkelon kenti yakınlarında yer alan bir plajda 5 Hamas militanının yerleşim yerlerine sızma girişiminin önlendiği bildirildi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da Hamasa karşı uzun ve zor bir savaş olacağı değerlendirmesinde bulundu.
Hizbullah İsraile saldırdıİsraile, ülkenin güneyinden Hamasın düzenlediği saldırıların yanı sıra, kuzeydeki Lübnan topraklarından da Pazar günü Hizbullah tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. İsrail ordusunun bu saldırıya ağır silahlarla karşılık verdiği bildirildi.
İsrail ordusu sosyal medya hesabı Xten, Hamasın istihbarat merkezi olduğunu belirttiği bir binaya düzenlenen hava saldırısının görüntülerini paylaştı

Son güncelleme: 14:21 08.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı