• Turkhane Logo

'İsrail, Gazze'ye kara harekatı hazırlıklarını tamamladı'

Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

09:05 19 Ekim 2023 Perşembe
'İsrail, Gazze'ye kara harekatı hazırlıklarını tamamladı'
Hamas’ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

İsrail abluka altında tuttuğu Gazze Şeridine yönelik saldırılarını 13. gününde de sürdürürken, Gazzede El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik düzenlenen, en az 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının yankıları da sürüyor.

Hastane saldırısından kısa süre önce de Birleşmiş Milletler, Gazzede binlerce kişinin sığındığı bir okulun vurulduğunu ve binlerce kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

UNRWAYA AİT OKUL VURULDU

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridinin çeşitli bölgelerini ve içinde evlerini terk eden insanların sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait bir okulu vurduğu bildirildi.
Filistin resmi haber ajansı WAFAnın haberine göre, İsrail, Gazzenin güney kesimindeki Han Yunus Mülteci Kampında UNRWAya ait okullardan birini vurdu.

Evlerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı UNRWA okuluna yönelik saldırıda ölenler ve yaralananlar oldu.

Yine İsrail savaş uçakları, Han Yunustaki Havuz bölgesinde evlerini terk edenlerin sığındığı Ahmed Abdulaziz Okulu yakınındaki bir evi de hedef aldı. Hava saldırıları sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi.

WAFAnın bir başka haberinde ise Han Yunusun güneyinde bulunan el-Bekri ailesinin evinin hedef alındığı İsrail hava saldırısı sonucu, aralarında 7si çocuk olmak üzere en az 9 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Ağır bombardıman sonucu yıkılan evin enkazında henüz insanların bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Gazzedeki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bakanlığın resmi Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, Han Yunus ve Mısır sınırına yakın Rafah bölgesine yönelik düzenlenen İsrail hava saldırılarında, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan ölenlerin olduğunu kaydetti. Kudra, can kaybı ve yaralanmalara ilişkin bilgi vermedi.

Rafahtaki saldırının düzenlendiği bölgedeki görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail savaş uçaklarının hedef aldığı iki evde 20 kişi can verdi.

Yine Gazzedeki Nusayrat Mülteci Kampına yönelik İsrail hava saldırısında küçük bir bebeğin hayatını kaybettiği ve yaralananların bulunduğu aktarıldı.

İsrail savaş uçaklarının Gazzenin Cibalya bölgesin vurduğu evde 13 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ayrıca, kentin güneybatısında Tel el-Heva Mahallesindeki sivillerin ikamet ettiği binalara düzenlenen İsrail saldırıları nedeniyle ölen ve yaralananların enkazdan çıkarılmaya çalışıldığı vurgulandı.

İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU: ORDUNUN KARA HAREKATI HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Öte yandan İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridine kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.
KANın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridine girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazzeye yapılacak kara harekâtının, savaşın Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR
Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekimden bu yana aralıksız süren yoğun bombardımanlar sonucu Gazzede 3 bin 478 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail basını ise 304ü asker 1405 İsraillinin öldüğünü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığını duyurdu.

İSRAİL KARŞITI PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR
İsrailin Gazzede El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırının yankıları sürerken, dünyanın dört bir tarafında protestolar da devam etti. ABDden Kolambiyaya, Ürdünden Fasa, Bosna Hersekten Hollandaya kadar pek çok ülkenin halkları İsraile tepki gösterdi.

Son güncelleme: 09:05 19.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı