• Turkhane Logo

İsrail, Gazze'de Hamas komutanını öldürdü

İsrail'in, Gazze'deki son hava saldırılarında Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'yi doğrudan hedef alarak öldürdüğü belirtiliyor.

08:47 06 Mayıs 2019 Pazartesi
İsrail, Gazze'de Hamas komutanını öldürdü
İsrail'in, Gazze'deki son hava saldırılarında Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'yi doğrudan hedef alarak öldürdüğü belirtiliyor.



Hamid Ahmed Abed Kudri, İsrail tarafından İran fonlarını Hamas militanlarına aktarmakla suçlanıyordu.

BBC Türkçenin haberine göre, Hamas da Kudrinin komutanlarından biri olduğunu doğruladı.


İsrailin 2014 yılından bu yana ilk kez böylesi bir saldırı düzenlediği kaydediliyor.

Bölgede karşılıklı saldırılar artarken, İsrail ordusu Gazzede imha edilen bir binanın Hamasın istihbarat birimlerine ait olduğunu açıkladı.

Üç gündür devam eden şiddetli çatışmalarda, 23 Filistinli ve dört İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Cumartesi gününden beri kontrolleri altındaki bölgelere 600 roket atıldığını, kendilerinin de 320 hedefi vurduklarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu pazar sabahı orduya, Gazzede geniş çaplı saldırılar düzenlemeyi sürdürme emri vermişti.

Netanyahu pazar günkü kabine toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, Ordudan, Gazze Şeridindeki terör unsurlarına yönelik saldırılarını sürdürmesini istedim. Orduya ayrıca Gazze Şeridi çevresindeki birliklerin tanklar, toplar ve piyadelerle desteklenmeleri yönünde talimat verdim demişti.

İsrail ordusu, şimdiye kadar 150 roketin havada durdurulduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler, Katar ve Mısırın ateşkes için arabuluculuk yaptıklarına dair haberler geliyor.

Pazar gecesi Hamas lideri İsmail Haniye yaptığı yazılı açıklamada, İsrailin ateşkesi eksiksiz uygulaması halinde sukunete dönüşün mümkün olduğunu kaydetti.

İsrailde Gazze Şeridinin 40 kilometre yakınındaki okulların tümünde eğitime ara verildi, bazı sığınaklar da halkın kullanımına açıldı.

Gazzeden atılan roketler sonucu Aşkelonda 58 yaşındaki bir kişinin evinin bahçesinde, bir kişinin ise çalıştıkları fabrikada öldükleri açıklandı.

67 yaşındaki başka bir kişinin aracına tanksavar füzesinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği, 20lerinin başındaki başka bir kişinin ise Aşdod şehrinde öldüğü belirtiliyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı, 23 Filistinlinin hafta sonu boyunca hayatını kaybettiğini duyurdu.

12 yaşındaki bir çocuk ile iki hamile kadının da hayatını kaybedenler arasında oldukları ifade ediliyor.

Filistinli yetkililer, İsrailin cuma gününden bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 14 aylık bir bebekle annesinin de olduğunu açıkladı. İsrail ise anne ve bebeğin, Gazzeden atılan roketin hedef şaşırmasıyla öldüklerini öne sürdü.

Son güncelleme: 08:47 06.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı