• Turkhane Logo

İsrail Gazze Şeridi'ni vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden cumartesi sabahı atılan ve Tel Aviv açıklarında denize düşen iki rokete misilleme olarak Hamas'a ait noktalara havadan ve karadan ateş açtı.

08:50 03 Ocak 2022 Pazartesi
İsrail Gazze Şeridi'ni vurdu
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden cumartesi sabahı atılan ve Tel Aviv açıklarında denize düşen iki rokete misilleme olarak Hamas'a ait noktalara havadan ve karadan ateş açtı.

Gazze Şeridinden atılan roketlere misilleme olarak İsrail ordusu cumartesi gecesi Filistin topraklarındaki Hamasa ait hedeflere hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, vurulan hedefler arasında terör faaliyetleri için kullanılan bir roket fabrikası ile askeri üssün bulunduğu belirtildi.

Fransız haber ajansı AFPnin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, İsrail savaş uçakları Gazze Şeridinin güneyinde Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait bir tesisi, Gazze Şeridinin kuzeyinde ise gözlem noktasını hedef aldı.

Tanklar da ateş açtı Jerusalem Post gazetesi tankların da Gazze Şeridi sınırındaki Hamasa ait noktalara ateş açtığını duyurdu. Haberde, İsrail ordusuna ait Terör örgütü Hamas Gazze Şeridindeki faaliyetlerden sorumludur ve Gazze Şeridindeki terör eylemlerinin sonuçlarına katlanır ifadeleri kullanıldı.

ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından terör örgütü olarak sınıflandırılan Hamas, Filistinlilere ait Gazze Şeridinde iktidarı elinde bulunduruyor.

Hamasa ait bir radyoda ise İsrail savaş uçakları ve tanklarının örgüte ait güvenlik noktalarını ve eğitim kampını hedef aldığı belirtildi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İsrail ordusundan cumartesi sabahı yapılan açıklamada Gazze Şeridinden iki roket atıldığını ve roketlerin Tel Aviv açıklarında Akdenize düştüğü belirtilmişti. Açıklamada, Gazze Şeridinden atılan roketlerle sirenlerin çalmadığı ve hava savunma sisteminin faaliyete geçmediği ifade edildi. Polis, meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Mayıs 2020de İsrail ile Filistinli gruplar arasında 11 gün süren çatışmalarda Gazze Şeridinde 240 kişi, İsrail tarafında ise 12 kişi yaşamını yitirmişti. Mısırın arabuluculuğu ile taraflar arasında sağlanan ateşkes 21 Mayısta yürürlüğe girmişti.

Son güncelleme: 08:50 03.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı