• Turkhane Logo

İsrail Gazze Şeridi'ni vurdu

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki Hamas noktalarını bombaladı. Saldırı, Pazartesi sabahı Gazze'den atılan ve Tel Aviv'e isabet eden füzeye misilleme olarak yapıldı.

20:53 25 Mart 2019 Pazartesi
İsrail Gazze Şeridi'ni vurdu
İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'ndeki Hamas noktalarını bombaladı. Saldırı, Pazartesi sabahı Gazze'den atılan ve Tel Aviv'e isabet eden füzeye misilleme olarak yapıldı.

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridindeki Hamas yerleşkelerine hava saldırısı gerçekleştirdi. Tanıkların ifadelerine göre Gazzenin kuzeyindeki iki noktayı hedef alan saldırılarda binaların önceden boşaltılması dolayısıyla ölen ya da yaralanan olmadı.

Pazartesi günü erken saatlerde Gazze Şeridinden yapılan ve İsrailin Tel Aviv kenti yakınlarına isabet eden füze saldırısına misilleme olarak yapılan bombalamada bölgeyi kontrol eden Hamas örgütünün askeri yerkeşkeleri hedef alındı.

Hamasın üstlenmediği füze saldırısında yedi İsrailli yaralanırken, Gazzeye hava harekâtı, ABDde bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahunun resmi ziyareti sırasında yaşandı.


ABD Başkanı Donald Trumpın Golan Tepelerine ilişkin kararnamesini açıkladığı esnada konuşan Netanyahu ülkesinin bu alçak saldırıya güçlü bir yanıt verdiğini söyledi.

Netanyahu daha önce Tel Aviv saldırısı nedeniyle ABD ziyaretini kısa keseceğini ve ülkesine döneceğini açıklamıştı.

Guterres: Endişeliyiz

Pazartesi günü bölgede yaşanan gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterresin Sözcüsü Stephane Dujarric bir açıklama yaptı. Dujarric, Genel Sekreterin Gazzedeki gelişmelerden dolayı büyük endişe taşıdığını belirtti ve tüm taraflara itidal çağrısında bulundu.

Bugün Gazzeden İsraile atılan füze ciddi ve kabul edilemez bir ihlaldir. Gazzenin vurulmasına ilişkin son gelişmelerden de haberimiz var ifadesini kullanan Sözcü, gerilimi yatıştırmak için Mısır ve diğer taraflarla çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti.

İsrail ise Gazzedeki saldırısı öncesi Tel Avive düşen füzeye kararlı bir karşılık vereceğini açıklamış ve sınıra iki tugay göndermişti. Ayrıca şeride giriş çıkışlar kapatılmış ve Akdenizde Filistinli balıkçıların faaliyetleri için teknelerine tanınan mesafeyi de düşürmüştü.

İsrailde yaklaşan seçimler

Bugünkü çatışmalar İsrailde 9 Nisanda düzenlenecek genel seçimler öncesinde yaşandı. İsrailde başbakan olmak için tekrar yarışan ve adı yolsuzluk soruşturmalarına karışan Netanyahu için zor geçmesi beklenen seçimlerde merkezdeki aday Benny Gantz güç kazanıyor.

Böylesine hassas bir dönemde tekrar seçilme hedefi taşıyan Netanyahunun Hamasa karşı kapsamlı bir harekâta girişmesinin sonuçlara nasıl yansıyacağı bilinmese de ülkede 10 yıldır iktidarda olan Başbakana karşı sesler giderek yükseliyor.

Deutsche Welle Türkçe

Son güncelleme: 20:53 25.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı