• Turkhane Logo

İsrail bir ailenin yaşadığı evi vurdu: 8'i çocuk 10 kişiyi öldürdü

İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, aynı aileden çoğu çocuk 10 Filistinli hayatını kaybetti.

11:02 15 Mayıs 2021 Cumartesi
İsrail bir ailenin yaşadığı evi vurdu: 8'i çocuk 10 kişiyi öldürdü
İsrail uçaklarının, Gazze'nin batısında bir eve düzenlediği saldırıda, aynı aileden çoğu çocuk 10 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Şati Mülteci Kampında Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve saldırı düzenledi.

Saldırıda 8i çocuk, 2si kadın 10 Filistinli öldü. Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.
Gazzedeki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.
İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazzenin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2si kardeş 3 Filistinli hayatını kaybetmişti. Böylelikle, İsrailin Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda 10 Mayıstan bu yana 37si çocuk, 22si kadın 137 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.
Ebu Riş, Şati Mülteci Kampındaki saldırıyı katliam olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.
Hamas, İsrail’i uyardı
Öte yandan Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampındaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeriada ölen Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beershebanın roketlerle vurulduğunu duyurdu.
Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ise Gazzede karadan başlatılacak operasyonun, İsrail için bir felaket olacağını ve savaşın dengesini değiştireceğini söyledi.
İsrailin dün Gazzeye kara operasyonu başlattığı yönünde basında çıkan haberlerle ilgili Hamasa ait El-Aksa televizyonuna konuşan Aruri, direniş güçlerinin, İsraili şaşırtacak güçte olduğunu ve elinde daha önce kullanılan silahlardan daha güçlüsünün bulunduğunu belirtti.
Batı Şeria’da gösteriler sürüyor
Bu arada Batı Şeriada sabah namazı sonrası toplanan Filistinliler, İsrailin Gazze Şeridine yönelik saldırılarına tepki gösterdi.
Batı Şerianın Nablus kentindeki Nasr Camisinde sabah namazını kılan Filistinliler, namaz sonrası gösteri düzenledi. Şehrin sokaklarında yürüyüşe geçen yüzlerce kişi, İsrailin saldırılarına tepki göstererek Gazzeye destek sloganları attı.
Kudüs ve Gazzedeki olaylar nasıl başladı?
Gazze Şeridindeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüste yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesinden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00e kadar süre tanımıştı.
İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrahtan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsraile çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridine yönelik Surların Muhafızı adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Son güncelleme: 11:02 15.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı