• Turkhane Logo

İsrail, 30 bin Gazzeli'yi öldürdü, yaralı sayısı 70 bine yaklaştı

İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına karşı 13 BM kuruluşu ve beş uluslararası yardım örgütünün direktörü, ortak bir bildiri yayımlayarak ateşkes çağrısını yineledi.

10:20 23 Şubat 2024 Cuma
İsrail, 30 bin Gazzeli'yi öldürdü, yaralı sayısı 70 bine yaklaştı
İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına karşı 13 BM kuruluşu ve beş uluslararası yardım örgütünün direktörü, ortak bir bildiri yayımlayarak ateşkes çağrısını yineledi.

Gazze merkezli Sağlık Bakanlığı, İsrailin kente yönelik saldırılarında son 24 saatte aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 97 kişinin öldüğnü 130 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, kurbanların birçoğunun hala enkaz altında ya da kurtarma ekiplerinin ulaşamadığı bölgelerde olması hasebiyle bu rakamın daha yüksek olabileceğini belirtti.

Böylece Gazze Şeridinde 7 Ekimden bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 29 bin 410a, yaralıların sayısı da 69 bin 465e yükseldi.

Perşembe günü erken saatlerde Gazze Şeridinin güneyindeki Refahta yer alan bir cami ve çevresindeki konutlar İsrailin saldırılarına hedef oldu.

İsrail, 7 Ekimin hemen akabinde Gazze sakinlerini, güvenli bölge diye Gazzenin Mısır sınırına yakın Refah semtine yönlendirmişti.

Bölgede barınmaya çalışan vatandaşlar, yoğunlaşan saldırılar nedeniyle şimdiye kadarki en korku dolu gecelerden birini yaşadıklarını dile getirdi.

Saldırı bölgesinden gelen görüntülerde el Faruk Camisinin yerle bir olduğu ve yakınındaki binalarda büyük hasar meydana geldiği görüldü. Refahta yerel yöneticiler kentin güneyinde üç, merkezinde ise bir binanın vurulduğunu açıkladı.

İsrail ordusu perşembe gecesi Gazzenin orta kesimlerine yönelik saldırılarını da sürdürdü. Gazzedeki yetkililer bu saldırılarda iki binanın bombalandığını ve en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Gazze sağlık otoritelerine göre, İsrailin askeri operasyonunun başlangıcından bu yana Gazzede yaklaşık 30 bin kişinin öldüğü teyit edildi. Öte yandan yıkıntılar altında kurtarılamayan binlerce kişinin daha bulunduğu öngörülüyor. İsrail saldırılarında 70 bine yakın kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletler kurumlarından ortak ateşkes çağrısı
Aralarında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), BM Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNICEF), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) de bulunduğu 13 BM kuruluşu ve beş uluslararası yardım grubunun direktörü, ortak bir ateşkes çağrısı yayınladı.
Refaha yapılacak olası bir İsrail saldırısının kitlesel ölümlere yol açacağı ve Filistinlilere yardım götüren insani yardım operasyonuna ölümcül bir darbe indirebileceği uyarısında bulunan BM yetkilileri, çağrıda, Hastalıklar yaygınlaşıyor. Kıtlık kapıda. Su yok denecek kadar az. Temel altyapı yok edildi. Gıda üretimi durma noktasına geldi. Hastaneler savaş alanına döndü. ifadelerine yer verdi. .

Ortak çağrıda ayrıca Gazzeye yardım için kentin kuzeyi daha fazla giriş noktası açılması, dağıtım için güvenli geçiş güvencesi verilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması talep edildi.

Son güncelleme: 10:20 23.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı