• Turkhane Logo

İskoçya Başbakanı Yusuf, Gazze’deki ailesine ulaşamıyor

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla'nın Gazze'de mahsur kalan annesiyle babasına 3 haftadır ulaşamadıklarını söyledi.

13:00 28 Ekim 2023 Cumartesi
İskoçya Başbakanı Yusuf, Gazze’deki ailesine ulaşamıyor
İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla'nın Gazze'de mahsur kalan annesiyle babasına 3 haftadır ulaşamadıklarını söyledi.





İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, Filistinli eşi Nadia El-Nakla’nın Gazze’de üç haftadır mahsur olan ailesine ulaşamadığını belirtti, “Dünyanın ‘Artık yeter’ demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?” ifadelerini kullandı. 



İsrail’in Gazze’de sivil altyapıları hedef alması ve kara operasyonunu genişleteceğini açıklamasıyla bölgedeki iletişim altyapıları tamamen devre dışı kaldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, eşi Nadia El-Nakla’nın anne ve babasının bombardıman altındaki Gazze’de kaldığını ve 7 Ekim’den beri haber alamadıklarını söyledi.



Yusuf, Twitter (X) hesabından şunları yazdı:




Gaza is under intense bombing.

Telecommunications have been cut.

We cant get through to our family who have been trapped in this war zone for almost 3 weeks.

We can only pray they survive the night.

How many more children have to die before the world says enough?— Humza Yousaf (@HumzaYousaf) October 27, 2023




“Gazze yoğun bombardıman altında. Telekomünikasyon kesildi. Yaklaşık 3 haftadır bu savaş bölgesinde mahsur kalan ailemize ulaşamıyoruz. Sadece gece hayatta kalmaları için dua edebiliriz. Dünyanın artık yeter demesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?”



Yusufi 9 Ekim’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada İsraillilerin, kendilerine ülkeyi terk etmelerini söylediğini ancak ülkeden çıkmalarının mümkün olmadığını ifade etmişti. 



Yusuf, “Pek çok kişinin bildiği üzere eşim Filistinli. Annesi ve babası Dundee’de yaşıyorlar. Ancak saldırı sırasında Gazze’delerdi ve korkarım ki orada mahsur kaldılar” demişti.

Son güncelleme: 13:00 28.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı