• Turkhane Logo

İskoçya Başbakanı kapıları açıyor: 'Gazzeli mültecileri kabul etmeye hazırız'

İsrail bombardımanının sürdüğü Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını söyleyen Hamza Yusuf,

17:47 19 Ekim 2023 Perşembe
İskoçya Başbakanı kapıları açıyor: 'Gazzeli mültecileri kabul etmeye hazırız'
İsrail bombardımanının sürdüğü Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını söyleyen Hamza Yusuf,

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İsrailin bombardımanının sürdüğü Gazzeden gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını söyledi. Bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yusuf, İngiltere İçişleri Bakanı Suella Bravermanı eleştirdi.

Braverman, başkent Londrada düzenlenen Gazzeye destek eylemlerini hedef alarak Filistin bayrağı sallamanın yasal olmayabileceği uyarısında bulunmuştu. Mülteci karşıtı açıklamalarıyla da gündemde olan Bravermana tepki gösteren Yusuf, Bu açıklamalar beni bağımsızlık için daha da fazla çalışmaya itiyor. İskoçyanın göç politikaları burada, İskoçyada kararlaştırılıyor, aşırılıkçı Westminster politikacıları tarafından değil dedi.
MÜLTECİ YERLEŞTİRME PLANI OLUŞTURULMALIŞu anda Gazzede yerinden edilmiş bir milyon insan var ifadelerini kullanan Yusuf, uluslararası toplumun bir mülteci programı hazırlaması gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti:

İngiltere hükümetini acil adım atmaya çağırıyorum. Öncelikle, Gazzeden ayrılmak isteyen ve gidebilecek kişiler için bir mülteci yerleştirme planının oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlamalılar. Bunu yaptıklarında İskoçya, bu korkunç saldırılara maruz kalanlara güvenlik ve sığınak sunan ilk ülke olmaya isteklidir. İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır. Hastanelerimiz Gazzedeki yaralı erkek, kadın ve çocukları elimizden geldiğince tedavi edecek.
AİLESİ GAZZEDE MAHSUR KALMIŞTIYusuf, 9 Ekimde yaptığı açıklamada, Filistinli eşinin annesi ve babasının Gazzede mahsur kaldığını bildirmişti. Hamza Yusuf, eşinin İskoçyada yaşayan annesi ve babasının, İsrail ve Gazzedeki gelişmeler sırasında kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazzede bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını aktarmıştı.
Yusufun Gazzede mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla ise, sosyal medyada paylaştığı bir videoda İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor? ifadelerini kullanmıştı. 

Son güncelleme: 17:47 19.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı