• Turkhane Logo

IŞİD'in üst düzey bir ismi yakalandı

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'de düzenlenen bir operasyonda örgütün üst düzey bir isminin ele geçirildiğini duyurdu.

13:02 16 Haziran 2022 Perşembe
IŞİD'in üst düzey bir ismi yakalandı
ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'de düzenlenen bir operasyonda örgütün üst düzey bir isminin ele geçirildiğini duyurdu.

Koalisyon, yakalanan kişinin deneyimli bir bomba üreticisi olduğunu belirtirken, kimliğini açıklamadı.

Açıklamada Sivillere herhangi bir zarar gelmesini önlemek ve istenmeyen zayiat riskini asgariye indirmek için operasyon titizlikle planlandı, ifadeleri kullanıldı.

Operasyonda hiçbir sivile zarar gelmediği ve koalisyon uçakları ya da mevzilerine herhangi bir hasarın söz konusu olmadığı belirtildi.

Mart 2019da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği askeri operasyonlarla Suriyedeki tüm denetimini kaybeden IŞİD, büyük oranda ücra noktalara çekilmek durumunda kalmıştı.

IŞİD buna karşın Suriye hükümet güçleri ve Kürtlerin öncülüğündeki YPG milislerine karşı bu mevzilerden saldırılar düzenlemeyi sürdürmüş, Irakta da faaliyetlerine devam etmişti.

Şubat ayında ABD özel birliklerinin Suriyenin kuzeybatısındaki İdlib bölgesinde gerçekleştirdiği bir baskında IŞİD lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Örgüt Kureyşinin intikamını alacağına yemin etmiş, örgütün bir sözcüsü destekçilerine Avrupa topraklarını hedef alan saldırıları yeniden başlatmaları, Rusyanın Ukraynayı işgalini kast ederek Haçlıların birbirleriyle çatışmalarından doğan fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulunmuştu.

Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşinin öldürülmesi, IŞİDin bir önceki lideri Ebu Bekir el Bağdadinin 2019 yılında öldürülmesinden sonra örgütün verdiği en büyük kayıptı.

Ebu Bekir el Bağdadi de ABDnin elde ettiği istihbarat üzerine İdlibde düzenlenen bir operasyon sırasında intihar yeleğiyle kendisini patlatarak öldürmüştü.

Son güncelleme: 13:02 16.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı