• Turkhane Logo

İran iki yeni yerli hava savunma sistemini tanıttı

İran yerli yapımı Arman hava savunma sistemini Seyyad-3 füzesi ile birlikte tanıtıldı.

13:25 18 Şubat 2024 Pazar
İran iki yeni yerli hava savunma sistemini tanıttı
İran yerli yapımı Arman hava savunma sistemini Seyyad-3 füzesi ile birlikte tanıtıldı.

Gazzede beşinci ayına yaklaşan İsrail-Hamas savaşıyla birlikte bölgede tansiyonun yükseldiği bir dönemde İran hava savunmasını güçlendirmeye öncelik veriyor.

İran resmi haber ajansı IRNA, savunma bakanlığı tarafından inşa edilen Arman anti-balistik füze sistemi ve Azarakheş alçak irtifa hava savunma sisteminin bu sabah tanıtıldığını duyurdu.

IRNAnın haberine göre, Savunma Bakanı Muhammad-Rıza Aştiani, Arman füze sisteminin orta menzile ve yüksek irtifaya sahip olduğunu, 180 kilometredeki hedefleri belirleyebildiğini ve 120 kilometrede onları vurup imha edebildiğini açıkladı.

Ajans, aynı anda altı hedefe saldırabilen Azarakheş savunma sisteminin ise birden fazla araç tipine monte edilebildiğini ve hedefini tespit etmek ve izlemek için radar, elektro-optik sistem ve termal arayıcılar kullandığını belirtti.

Yeni silahların tanıtımı, Gazzedeki savaştan önce de amansız düşmanlar olan iki ülke İsrail ve İran arasındaki gerilimin arttığı bir dönemde geldi.

Orta Doğuda gerilim
İran, savaşı tetikleyen 7 Ekimdeki Hamas saldırısını övmüş, ancak herhangi bir dahli olduğu iddialarını reddetmişti.
Ancak Gazzedeki savaş beşinci ayına girerken Suriye, Lübnan, Irak ve Yemendeki Tahran destekli militan gruplar Irak ve Suriyede konuşlu Amerikan ve koalisyon birliklerine karşı giderek daha fazla saldırılar düzenlemeye başladı.

Ürdünde Amerika Birleşik Devletlerine ait bir üsse 28 Ocakta düzenlenen saldırıda üç Amerikan askeri personelinin ölmesi, Washingtonun Suriye ve Iraktaki İran yanlısı hedeflere karşı kendi saldırılarını başlatmasına yol açtı.

ABD, İngiltere ile birlikte, ayrıca Yemendeki İran destekli Husilere karşı, grubun ticari gemilere yönelik ısrarlı saldırılarına karşılık olarak saldırılar düzenliyor.

Son güncelleme: 13:25 18.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı