• Turkhane Logo

İran ABD'yi tehdit etti, Biden tek kelime ile cevap verdi

İran’ın, Joe Biden yönetimine İsrail ile yaşanacak bir çatışmaya müdahil olmaması gerektiği, aksi takdirde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin hedef alınacağı uyarısında bulunduğu belirtildi. Biden ise İran'a tek kelime ile yanıt verdi.

00:50 13 Nisan 2024 Cumartesi
İran ABD'yi tehdit etti, Biden tek kelime ile cevap verdi
İran’ın, Joe Biden yönetimine İsrail ile yaşanacak bir çatışmaya müdahil olmaması gerektiği, aksi takdirde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin hedef alınacağı uyarısında bulunduğu belirtildi. Biden ise İran'a tek kelime ile yanıt verdi.

ABDde yayın yapan Axios internet sitesinin 3 ABDli yetkiliye dayandırdığı haberinde, İranın İsraille yaşanacak bir çatışmaya ilişkin Washington yönetimine birkaç Arap ülkesi aracılığıyla bu hafta başında mesaj yolladığı belirtildi.

Yetkililer, İranın Arap ülkeleri aracılığıyla yaptığı uyarının, İsraile yönelik misilleme saldırısının ardından ABDnin devreye girmesi durumunda bölgedeki ABD üslerinin hedef alınacağı yönünde olduğunu aktardı.
Yetkililerden biri, İranın mesajı şuydu; bize saldıran güçlere saldıracağız, bu yüzden bizimle uğraşmayın biz de sizinle uğraşmayacağız dedi.

İranın ABD yönetimine ilettiği mesajın net olmadığını belirten söz konusu yetkili, Washingtondaki istihbarat yetkililerinin değerlendirmesinin İsrailin yapacağı bir karşı saldırıya ABDnin katılması durumunda bölgedeki üslerinin hedef alınabileceği yönünde olduğunu kaydetti.
Yetkililerden ikisi ise İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyanın İngiliz, Alman ve Avustralyalı mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerde, Tahran yönetiminin bölgesel bir gerilime yol açmayacak sınırlı bir tepkiyi hedeflediğinin sinyalini verdiğini ileri sürdü.
ABD basınında çıkan haberlerde, İranın, 1 Nisanda Suriyedeki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsraile karşı bugün veya en geç yarına kadar karşılık vermeye hazırlandığı belirtilmişti.
BIDENDAN YANIT GELDİABD Başkanı Joe Biden, tehdidin ardından Tahran’a yanıtının “Yapmayın” olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Biden, ayrıca Biz kendimizi İsrailin savunmasına adadık. İsraili destekleyeceğiz. İsrailin savunulmasına yardımcı olacağız ve İran başarılı olamayacak” değerlendirmesini yaptı.
İranın ne kadar kısa zamanda İsraile saldırabileceği yönündeki soruya Biden, Güvenli bir bilgi almak isterdim ancak beklentim her an olabileceği yönünde. diye konuştu.
NE OLMUŞTU?İsrail, İranın Şamdaki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisanda hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrailin Şamdaki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak. ifadelerini kullanmıştı.
ABD Başkanı Joe Biden da İranın İsraile yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Avive sarsılmaz şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Son güncelleme: 00:50 13.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı