• Turkhane Logo

Irak'ta, İran'a yakınlığı ile bilinen bir askeri üsse saldırı düzenlendi

İran'a yakın silahlı gruplardan oluşam PMF, Iraklı yetkililer tarafından resmi bir güvenlik gücü olarak tanındıan

16:33 20 Nisan 2024 Cumartesi
Irak'ta, İran'a yakınlığı ile bilinen bir askeri üsse saldırı düzenlendi
İran'a yakın silahlı gruplardan oluşam PMF, Iraklı yetkililer tarafından resmi bir güvenlik gücü olarak tanındıan

PMF komutanı bunun bir saldırı olduğunu söylerken, ordu incelemenin sürdüğünü ve saldırı sırasında havada savaş uçağı bulunmadığını duyurdu

Irakta bir askeri üste meydana gelen büyük patlamada İran destekli grupların oluşturduğu çatı kuruluşun bir üyesi hayatını kaybetti.

Çatı kuruluşun komutanı bunun bir saldırı olduğunu söylerken, ordu incelemenin sürdüğünü ve saldırı sırasında havada savaş uçağı bulunmadığını duyurdu.

İki güvenlik kaynağı daha önce, Bağdatın yaklaşık 50 kilometre güneyindeki Kalso askeri üssünde Irak Halk Seferberlik Güçlerinden (PMF) bir üyenin ölümüne ve sekiz kişinin de yaralanmasına yol açan patlamaya hava saldırısının neden olduğunu söylemişti.

PMF yaptığı açıklamada, genelkurmay başkanı Abdülaziz el Muhammedavinin bölgeyi ziyaret ettiğini ve saldırıya uğrayan yerde bulunan soruşturma komitelerinin ayrıntılarını incelediğini söyledi.

Irak ordusu, patlamanın yerel saatla cumartesi 01:00de meydana geldiğini ve teknik bir komitenin üsteki patlama ve yangının nedenini araştırdığını söyledi.

Ordudan yapılan açıklamada, Hava savunma komuta raporu, teknik çalışmalar ve radar tespiti yoluyla patlama öncesinde ve sırasında Babil hava sahasında herhangi bir insansız hava aracı veya savaş uçağının bulunmadığını doğruladı. ifadesine yer verildi.

PMF, Iraktaki İslami Direniş bayrağı altında faaliyet gösteren, bölgedeki ABD birliklerine saldıran ve Gazze savaşının patlak vermesinden bu yana Filistinlilere destek ilan ederek İsraili hedef alan İran destekli grupları içeriyor.

Suriye ve Iraktaki ABD kuvvetlerine yönelik saldırılar, Ürdünde bir insansız hava aracı saldırısının üç ABD askerini öldürmesi sonrası ABDnin Irak ve Suriyede ağır hava saldırılarına yol açmasının ardından şubat ayı başlarında durduruldu.

ABD ordusunun Merkez Komutanlığı, cumartesi günü erken saatlerde sosyal medya hesabından, ABDnin Irakta hava saldırıları düzenlediği yönündeki raporları yalanladı.

PMF, çoğu İrana yakın olan ve daha sonra Iraklı yetkililer tarafından resmi bir güvenlik gücü olarak tanınan silahlı gruplardan oluşan bir çatı organizasyon olarak faaliyet gösteriyor.

Son güncelleme: 16:33 20.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı