• Turkhane Logo

Interpol, Almanya’yı 45 milyon euro dolandıran Türkiye Vatandaşını arıyor

15:25 07 Aralık 2023 Perşembe
Interpol, Almanya’yı 45 milyon euro dolandıran Türkiye Vatandaşını arıyor





Almanya, maliyeyi 45 milyon euro dolandıran Orhan Ünal isimli Türk Vatandaşının peşine düştü. Paravan şirketler kurarak sahte faturayla dolandırıcılık yapan Ünal’ı iki yıldır bulamayan Almanya, Interpol’den yardım istedi. Ünal’ın Türkiye’de olabileceği düşünülüyor.



Almanya’nın Frankfurt, Mannheim, Darmsadt ve Offenbach kentlerinde, paravan şirketler kurarak, sahte faturayla 45 milyon euro toplayan Orhan Ünal isimli şahıs, iki yıldır polis tarafından bulunamıyor. Sözcü’den Ali Günel’in haberine göre Alman polisi, Ünal’ın paralarla Türkiye’ye kaçtığından şüpheleniyor. Şu ana kadar Türkiye’den bu konuda bir adli yardım alınamadığı öğrenildi.



Kısa Dalga’da yer alan habere göre 44 yaşındaki Ünal’ın, 2015 ile 2019 yılları arasında 41 ayrı olayda, suç örgütüyle birlikte şirketler kurduğu, maşa olarak kullandığı kişiler adına şirketler açtığı, buralarda genel müdürlük yaptığı, tüm para hareketlerini, banka hesaplarını denetlediği belirtildi.



Orhan Ünal’ın bu şirketler üzerinden sahte faturalar düzenleyerek, haksız gelir elde ettiği, ayrıca KDV’lerini bile ödemediği belirtildi. Darmstadt Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü, 2021 yılından beri Orhan Ünal’ı her yerde arıyor. Ünal’ın arama kaydı güncellendi ve Interpol’e de bildirildi. Türkçe ve Almanca olarak aramalarını yoğunlaştıran polis, Orhan Ünal’ın yerini bilenlerin 0049- 611 5515666 numarayı aramasını istedi.



Almanca veya İngilizce olarak bilgi verilmesi rica edilirken, diğer çete üyelerinin bir kısmının yakalandığı belirtiliyor.

Son güncelleme: 15:25 07.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı